Από την 1η Σεπτεμβρίου, ο Philippe Krief θα αναλάβει Chief Technology Officer (CTO) του Renault Group, παράλληλα με τα τρέχοντα καθήκοντά του στη μάρκα Alpine, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος.

Θα αντικαταστήσει τον Gilles Le Borgne, ο οποίος αναλαμβάνει στρατηγικό συμβουλευτικό ρόλο στον CEO.

Ως Chief Technology Officer του Renault Group, ο Philippe Krief θα αναφέρεται στον CEO, Luca de Meo και θα διευθύνει όλες τις μηχανολογικές δραστηριότητες και τους πόρους του Ομίλου, αξιοποιώντας την εκτενή εμπειρία του στον τομέα αυτόν και ιδιαιτέρως την εμπειρία του ως Διευθυντής Μηχανικής της Ferrari.

Η αποστολή του Philippe Krief θα είναι να ηγηθεί και να διαμορφώσει ομάδα πρόβλεψης και, κυρίως, δημιουργίας, που θα εντοπίζει τις καινοτομίες και τα προϊόντα του αύριο, με βασική πρόκληση την τάχιστη ανάπτυξη των επόμενων «έξυπνων» οχημάτων, πριν από τους ανταγωνιστές.

Ως CEO της Alpine, ο Philippe αφιέρωσε τους τελευταίους 12 μήνες στην εφαρμογή στρατηγικής της μάρκας και στην άφιξη της νέας γκάμας οχημάτων Alpine, που ενσαρκώνουν το A290 και το crossover GT που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Υπό την καθοδήγησή του, η μάρκα επιτάχυνε επίσης την ανάπτυξη της επόμενης πλατφόρμας για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα υψηλών επιδόσεων. Με την παραίνεσή του, η Alpine ενστερνίστηκε την ισχύ υδρογόνου με το πρότυπο Alpenglow Hy4, που αποτελεί πραγματικά καινοτόμο τεχνολογία κινητήρα υδρογόνου.

Ο Luca de Meo, CEO του Renault Group, δήλωσε: “Ο Gilles συνέβαλε στη θεαματική ανάκαμψη της εταιρείας μας, την ταχύτερη στην πρόσφατη ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Κατάφερε να επαναφέρει τη μηχανική μας στο προσκήνιο και να ανακτήσει την απόδοση, επιτρέποντάς μας να λανσάρουμε πολλά μοντέλα φέτος, βάσει του σχεδίου Renaulution. Τον ευχαριστώ θερμά. Παραδίδει μια κορυφαία θέση και ομάδες υψηλών επιδόσεων στον Philippe, ο οποίος είμαι βέβαιος πως με την πλούσια εμπειρία του, θα δώσει νέα δυναμική και μεγαλύτερο προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού που προέρχεται τόσο από την Ανατολή, όσο και από τη Δύση Ας μη ξεχνάμε ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί εργαστήριο καινοτομίας για τα οχήματά μας. Από εμάς εξαρτάται να καταστήσουμε την καινοτομία όσο το δυνατόν προσιτή στους πελάτες μας».

Απόφοιτος της Ecole Nationale Supérieure de Techniques Avancées, ο Philippe Krief εργάστηκε σε μεγάλη γκάμα μοντέλων, από την κατηγορία Β έως αυτοκίνητα αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Ξεκίνησε στη Michelin, συνέχισε την καριέρα του στο Fiat Group, πριν ενταχθεί στη Ferrari και στη συνέχεια στη Maserati, ως Διευθυντής Τμήματος Οχημάτων και Τεχνικός Διευθυντής της μάρκας Alfa Romeo, αντιστοίχως. Επιστρέφοντας στη Ferrari τον Ιούνιο του 2016, ο Philippe Krief ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Μηχανικής. Ορίστηκε Διευθυντής Μηχανικής και Απόδοσης Προϊόντων της μάρκας Alpine στις 21 Φεβρουαρίου 2023, πριν αναλάβει CEO.

Προηγούμενο άρθροΤο νέο Mazda 2 Hybrid με προνομιακό επιτόκιο
Επόμενο άρθροSuzuki: τεχνολογία που ελαχιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας