Ο Peter Bosch πρόκειται να αναλάβει CEO της CARIAD, της θυγατρικής εταιρείας του Volkswagen Group που είναι επιφορτισμένη με την ανάπτυξη λογισμικού.

Μετά τα πρόσφατα μέτρα τεχνικής βελτιστοποίησης, το Volkswagen Group προχωρά στην ανάπτυξη δομών και προσωπικού της CARIAD, που περιλαμβάνει αναδιοργάνωση της εταιρείας και επιτάχυνση της χρήσης των πλατφορμών E (ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής αρχιτεκτονικής), προσανατολισμό στην ανάπτυξη οχημάτων λογισμικού (SDV), εντατικοποιημένες τεχνολογικές συνεργασίες και νέο πρότυπο ηγεσίας και ομάδων.

Ο Peter Bosch αναλαμβάνει CEO της CARIAD από την 1η Ιουνίου 2023. Παράλληλα, θα έχει την ευθύνη για τα Οικονομικά, τις Προμήθειες και την Πληροφορική. Ως Μέλος του Συμβουλίου Κατασκευών της Bentley Motors από το 2017, μοιράστηκε την ευθύνη της επιτυχούς αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης της εταιρείας. Ο Peter Bosch είναι έμπειρο στέλεχος της Volkswagen, με πολλές θέσεις στον Όμιλο και στην Volkswagen. Ως μέλος του ΔΣ της Scout Motors, πρόσφατα συμμετείχε ενεργά στην ίδρυση της εταιρείας κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών R-SUV και Pickup της Βόρειας Αμερικής.

Ο νέος CEO θα ενταχθεί στο ΔΣ με δύο ακόμα αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες λογισμικού. Η CARIAD θα ανακοινώσει τα πρόσωπα στο άμεσο μέλλον. Το άλλο μέλος του ΔΣ είναι ο Rainer Zugehör, ο οποίος διατηρεί τα καθήκοντά του ως Επικεφαλής Προσωπικού (CPO).

Η συνολική αναδιάρθρωση της CARIAD βασίζεται σε πέντε σημεία:

  1. Αναδιοργάνωση της εταιρείας
  2. Επιτάχυνση εφαρμογή των πλατφορμών E
  3. Προσανατολισμός στην ανάπτυξη οχημάτων λογισμικού (SDV)
  4. Εντατικοποίηση τεχνολογικών συνεργασιών με ισχυρές τεχνολογικές εταιρείες
  5. Νέο πρότυπο ηγεσίας και ομάδων

Οι δεσμοί μεταξύ της CARIAD και των μαρκών του Volkswagen Group θα γίνουν στενότεροι και η εταιρεία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ως εσωτερικός πάροχος μελλοντικών τεχνολογιών.

Η CARIAD θα διαδραματίσει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο στην ανάπτυξη οχημάτων του μέλλοντος, από το λογισμικό τους μέχρι τον εξοπλισμό τους. Υπάρχουν σχέδια για ολοκληρωμένο έργο με τις μάρκες Volkswagen και Audi, προς ανάπτυξη της επόμενης γενιάς οχημάτων λογισμικού.

Προηγούμενο άρθροEM1 e, η πρώτη ηλεκτρική Honda στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΜη χάσετε την πρώτη LCV Expert Day