Ο Paul Stone πρόεδρος και CEO της Hertz Global Holdings
Ο Paul Stone πρόεδρος και CEO της Hertz Global Holdings

Ο Paul Stone διορίστηκε πρόεδρος, CEO και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Hertz Global Holdings, καθώς το μέλλον της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων είναι αβέβαιο από τις επιπτώσεις που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19. Η μέχρι σήμερα επικεφαλής της εταιρείας Kathryn V. Marinello παραιτήθηκε. 

Η Hertz Global Holdings, Inc. ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο διόρισε τον Paul Stone Πρόεδρο (president) και CEO, με άμεση ισχύ. Ο Paul Stone, μέχρι τώρα Vice President και Chief Retail Operations Officer για τη Βόρεια Αμερική, εξελέγη επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Hertz. Ο κ. Stone διαδέχεται την Kathryn V. Marinello, η οποία σχεδιάζει να συνεχίσει σε συμβουλευτική θέση στην εταιρεία για ένα έτος το πολύ ώστε να υποστηρίξει την ομαλή μετάβαση.

“Μετά από μια συνεχιζόμενη διαδικασία σχεδιασμού διαδοχών, το διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε τον Paul για να ηγηθεί του επόμενου κεφαλαίου του Hertz”, δήλωσε ο Henry R. Keizer, πρόεδρος (chairman) της Hertz. “Ο Paul προσφέρει μια πελατοκεντρική προσέγγιση στην ανάπτυξη της επιχείρησης που πηγάζει από την αριστεία των διαδικασιών και την αφοσίωση των εργαζομένων. Έχοντας διαχειριστεί με επιτυχία το μεγαλύτερο επιχειρηματικό μας τμήμα τα τελευταία δύο χρόνια, ο Paul βοήθησε στην ενίσχυση των εμπορικών σημάτων μας, αυξάνοντας τα πρότυπα εξυπηρέτησης στη λειτουργία ενοικίασης αυτοκινήτου σε όλη τη Βόρεια Αμερική”. “Ο κ. Keizer συνέχισε: “Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε την Kathy για τη συνεισφορά της ως εξαιρετική επιχειρηματική ηγέτης. Από την ένταξή της στην εταιρεία τον Ιανουάριο του 2017, επέβλεψε μια επιτυχημένη επιχειρησιακή ανάκαμψη, μετέτρεψε την κουλτούρα της Hertz και δημιούργησε μια κορυφαία ομάδα ηγεσίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εύχεται τα καλύτερα”.

“Το πιο δύσκολο σημεία σε αυτή την παραίτηση είναι ότι αφήνω τους καταπληκτικούς εργαζόμενους που έχουν κερδίσει τον σεβασμό μου τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια. Ήταν τιμή μου να τους υπηρετήσω”, δήλωσε η κ. Marinello. “Είμαι βέβαιη ότι υπό την ηγεσία του Paul, η Hertz θα ευημερήσει στο μέλλον”.

“Είναι μεγάλη τιμή να έχω την ευκαιρία να ηγηθώ της Hertz», δήλωσε ο Paul Stone. “Ευχαριστώ την Kathy και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους συναδέλφους μου για να κάνουμε αυτό που κάνουν καλύτερα οι άνθρωποι της Hertz – να προβλέψουμε πού πηγαίνουν οι μεταφορές, η κινητικότητα και η τεχνολογία και να καινοτομήσουμε για να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πελάτες, τους ενδιαφερόμενους και τις κοινότητές μας”.

Ο Paul Stone, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Δυτικής Βιρτζίνια, 50 ετών, ξεκίνησε την 28χρονη καριέρα του με το Sam’s Club / Walmart ως διευθυντής καταστημάτων και ανέβηκε γρήγορα στην ιεραρχία ως senior vice president των Δυτικών ΗΠΑ. Ηγήθηκε των λειτουργιών σε πάνω από 200 καταστήματα με περισσότερους από 30.000 υπαλλήλους. Πριν από την Hertz, διετέλεσε ανώτερος αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος λιανικής στην Cabela, μια από τις κορυφαίες εταιρείες λιανικής πώλησης ενδυμάτων. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει προσφέρει ηγετική στρατηγική, υπηρεσίες, ανάπτυξη ανθρώπων και λιανική πλήρους κλίμακας. Ο κ. Stone προσχώρησε στην Hertz τον Μάρτιο του 2018 για να ηγηθεί των επιχειρήσεων ενοικίασης αυτοκινήτων της Βόρειας Αμερικής, οι οποίες περιελάμβαναν περίπου 4.500 τοποθεσίες και 27.000 εργαζόμενους. Απλοποίησε τις λειτουργίες, ανέπτυξε ταλέντα και αύξησε τα πρότυπα εξυπηρέτησης, με αποτέλεσμα η Hertz να κερδίσει το βραβείο JD Power για πρώτη φορά σε 16 χρόνια. Εκτός από την ενοικίαση αυτοκινήτου, το πεδίο των αρμοδιοτήτων του περιλάμβανε τις εταιρείες δικτύου μεταφορών της Hertz και τις επιχειρήσεις πωλήσεων αυτοκινήτων.

Η προθεσμία για την διευθέτηση του χρέους με τους δανειστές της εταιρείας, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και την αθέτηση πληρωμής, πλησιάζει και το έργο του νέου CEO δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Nissan λανσάρει το ολοκαίνουργιο Kicks e-POWER
Επόμενο άρθροΝέα γενιά Hyundai i10: ασφαλέστερη και πιο προηγμένη