Από την 1η Οκτωβρίου 2023, ο Patrice Lévy-Bencheton ανέλαβε Αντιπρόεδρος, Product Performance της Dacia, συμμετέχοντας στην Επιτροπή Διοίκησης της μάρκας, με επικεφαλής τον CEO, Denis Le Vot.

Ο Patrice Lévy-Bencheton αντικαθιστά τον Lionel Jaillet, που αναλαμβάνει παγκόσμιος επικεφαλής της πλατφόρμας CMF-A.

Απόφοιτος της σχολής μηχανικών ENSCP και του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, ο Patrice Lévy-Bencheton ξεκίνησε την καριέρα του στο Τμήμα Ανάλυσης Κόστους Προϊόντων του Renault Group το 1999, παράλληλα με τις σπουδές του στη διοίκηση πετρελαίου, ενέργειας και αυτοκινητοβιομηχανίας.

Περνώντας από διαδοχικούς στρατηγικούς ρόλους στα τμήματα Προϊόντων και Προγραμμάτων, παγκόσμιος Chief Product Specialist του Ομίλου το 2016. Το 2018, προήχθη στη θέση του Διευθυντή Σχεδιασμού Προϊόντων πριν αναλάβει Διευθυντής Προγράμματος Ευρώπης-Ασίας .

Όταν δημιουργήθηκε η επιχειρηματική μονάδα της Dacia τον Ιανουάριο του 2021, ο Patrice Lévy-Bencheton ανέλαβε επικεφαλής απόδοσης προϊόντων των Duster και Bigster.

“Χαιρετίζω με ιδιαίτερη ευχαρίστηση και εμπιστοσύνη τον Patrice Lévy-Bencheton στη θέση του VP Product Performance της Dacia. Η εκτεταμένη γνώση και εμπειρία του σε προϊόντα και προγράμματα θα αποδειχθεί ανεκτίμητη για την ανάπτυξη της στρατηγικής προϊόντων Dacia τα επόμενα χρόνια. Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες στον Lionel Jaillet για τον ακλόνητο επαγγελματισμό και την αφοσίωσή του από τότε που δημιουργήθηκε η επιχειρηματική μονάδα της Dacia. Πέτυχε να αναπτύξει τη στρατηγική των προϊόντων και να εφαρμόσει μια σειρά από βασικά έργα για τη μάρκα. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο στον νέο του ρόλο”, δήλωσε ο Denis Le Vot, CEO της Dacia.

Προηγούμενο άρθροΗ Anne-Hélène Andersen CFO της μάρκας Renault
Επόμενο άρθροΗ Μοτοδυναμική στηρίζει ξανά το Navarino Challenge