Στη νέα μονάδα "Car.Software", οι εμπειρογνώμονες θα εργαστούν σε πέντε βασικούς τομείς και θα αναπτύξουν πακέτα για όλα τα brands

Ο όμιλος Volkswagen αποφάσισε να επενδύσει στο δικό του λειτουργικό σύστημα (vw.os) για τα οχήματά του. Μέχρι το 2025, όλα τα μοντέλα του Ομίλου VW θα λειτουργούν με την ίδια πλατφόρμα λογισμικού.

Ο όμιλος VW ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να αναπτύξει σημαντικά περισσότερο λογισμικό για το αυτοκίνητο και για υπηρεσίες που σχετίζονται με τα οχήματα αυξάνοντας το ποσοστό εσωτερικής ανάπτυξης λογισμικού, από 10% που είναι σήμερα στο 60% μέχρι το 2025.

vw.os

Ο όμιλος VW συγκεντρώνει 5.000 ψηφιακούς εμπειρογνώμονες σε μια μονάδα που ονομάζεται Car.Software για να αναπτύξει το “vw.os“, ένα ενιαίο λειτουργικό σύστημα που θα μειώσει σημαντικά την πολυπλοκότητα, καθώς το λογισμικό θα διαθέτει ομοιόμορφες βασικές λειτουργίες για όλες τις μάρκες του ομίλου.

Το πρώτο όχημα που θα λειτουργήσει με το vw.os θα είναι το ολοκαίνουργιο πλήρως ηλεκτρικό compact hatchback ID3, το οποίο θα παρουσιασθεί στη Φρανκφούρτη αργότερα μέσα στο έτος και θα βγει στην αγορά σε περίπου έναν χρόνο από τώρα. Επί του παρόντος, περισσότεροι από 20.000 δυνητικοί πελάτες έχουν εγγραφεί για την προ-κράτηση αυτού του μοντέλου.

“Θα αναπτύξουμε λογισμικό με ομοιόμορφες βασικές λειτουργίες για όλες τις μάρκες του ομίλου, το οποίο θα μας επιτρέψει να μειώσουμε δραστικά την πολυπλοκότητα. Μεσοπρόθεσμα, θα επωφεληθούμε από τα αποτελέσματα της κλιμάκωσης αυτής. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία στον τομέα του λογισμικού και θα οδηγήσει σε τεράστια πλεονεκτήματα κόστους”, δήλωσε ο Christian Senger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της μάρκας Volkswagen που είναι υπεύθυνος για το ψηφιακό αυτοκίνητο και τις υπηρεσίες.

Προς το παρόν, περίπου 70 μονάδες ελέγχου με λειτουργικό λογισμικό από 200 διαφορετικούς προμηθευτές πρέπει να ενσωματωθούν στα οχήματα της Volkswagen. Επιπλέον, υπάρχουν διαφορετικά συστήματα με παρόμοιες λειτουργίες στον Όμιλο, όπως για παράδειγμα για την ψυχαγωγία και την πλοήγηση.

Ένα ενιαίο λειτουργικό σύστημα με τις ίδιες βασικές λειτουργίες για όλες τις μάρκες και τη χρήση του Volkswagen Automotive Cloud για όλα τα μοντέλα του Ομίλου, θα απλοποιήσει σημαντικά την κατάσταση.

Το ίδιο ισχύει και για τα “ψηφιακά οικοσυστήματα” των brands τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την προσφορά των υπηρεσιών. Όλες οι μάρκες χρειάζονται ορισμένες βασικές υπηρεσίες, για παράδειγμα μια απλή λειτουργία αναζήτησης για σταθμούς ηλεκτρικής φόρτισης. Στη Volkswagen Passenger Cars, η υπηρεσία αυτή ονομάζεται “We Charge“. Έτσι, βασικές λειτουργίες όπως “αναζήτηση κοντινών σταθμών” ή “πληρωμή με διαφορετικούς τρόπους” θα μπορούσαν να τυποποιηθούν για όλες τις μάρκες.

Με τη βασική πλατφόρμα λογισμικού της, η Volkswagen επιδιώκει να επιτύχει σημαντικές οικονομίες κλίμακας. Στο μέλλον, ο στόλος οχημάτων θα περιλαμβάνει περισσότερα από 10 εκατομμύρια πλήρως συνδεδεμένα νέα οχήματα ετησίως, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά το κόστος ενσωμάτωσης του λογισμικού σε κάθε μεμονωμένο όχημα. Ταυτόχρονα, τα ψηφιακά οικοσυστήματα με αυξανόμενο αριθμό συνδεδεμένων οχημάτων θα γίνουν όλο και περισσότερο ελκυστικά για νέους εταίρους και νέους πελάτες.

 

Προηγούμενο άρθροΤαξινομήσεις επαγγελματικών οχημάτων
Επόμενο άρθροΗ νέα BMW Σειρά 1 στην BMW Σφακιανάκης