Ο Michael Lohscheller CEO τηςVinfast Global
Ο Michael Lohscheller

Η Vingroup, ο μεγαλύτερος όμιλος του Βιετνάμ, ανακοίνωσε την πρόσληψη του Michael Lohscheller ως CEO του κλάδου αυτοκινήτων VinFast Global. Ο κ. Lohscheller θα είναι υπεύθυνος για την αύξηση των λειτουργιών και της παρουσίας της VinFast σε όλο τον κόσμο.

Ξεκινώντας στη νέα του θέση στο Βιετνάμ, ο Michael Lohscheller θα ηγηθεί των δραστηριοτήτων της VinFast στις τρέχουσες αγορές της, συγκεκριμένα στο Βιετνάμ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, με σαφή στόχο την ανάπτυξη της επιχείρησης με επίκεντρο τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Αυτό θα περιλαμβάνει την εφαρμογή στρατηγικών πρωτοβουλιών για τον μετασχηματισμό της VinFast σε παγκόσμια εταιρεία έξυπνων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Vingroup, Mobility Business Update, Μάιος 2021

Ο Michael Lohscheller απέκτησε ηγετική εμπειρία στη χρηματοδότηση, την τεχνολογία, τις αγορές και τα logistics πριν γίνει πρώην εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Volkswagen Group of America. Από την VW, πήγε στην Opel όπου υπήρξε CEO τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του, ο κ. Lohscheller οδήγησε την Opel σε βιώσιμη κερδοφορία μετά από μακρά περίοδο ζημιών. Επέβλεψε, επίσης, τον μετασχηματισμό της Opel σε μάρκα ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

«Η Vingroup καλωσορίζει θερμά τον Michael Lohscheller στην ηγετική της ομάδα. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα επιταχύνει την παγκόσμια επέκταση της VinFast. Η συμμετοχή του Michael Lohscheller στην ανώτερη ομάδα διοίκησης της VinFast επιβεβαιώνει το μακροπρόθεσμο σχέδιο της Vingroup για την προσέλκυση εξαιρετικών ταλέντων και την απόκτηση τεχνογνωσίας διοίκησης από κύκλους ελίτ της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας», δήλωσε η Thuy Le, Αντιπρόεδρος της Vingroup.

Σχετικά με την απόφασή του να συμμετάσχει στη VinFast, ο Michael Lohscheller δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, πάντα με προσέλκυαν οι νέες προκλήσεις. Όταν προέκυψε η ευκαιρία να συμμετάσχω στη VinFast, ανταποκρίθηκα αμέσως λόγω των ευκαιριών ανάπτυξης. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ηγετική ομάδα για την ανάπτυξη της εταιρείας και την καθιέρωσή της ως παγκόσμια εταιρεία έξυπνων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. ”

Με περισσότερα από 20 χρόνια στην αυτοκινητοβιομηχανία, ο Michael Lohscheller αναμένεται να διαδραματίσει βασικό ρόλο στα τολμηρά βήματα της VinFast στην παγκόσμια επέκταση ώστε να καταστεί παγκόσμια πρωτοπόρος εταιρεία έξυπνων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η VinFast ανακοίνωσε τρία νέα αυτόνομα ηλεκτρικά μοντέλα SUV, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη με πολλές εξαιρετικά έξυπνες λειτουργίες. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο, επιβεβαίωσης του οράματός της και συμβολής της στην αναβάθμιση του Βιετνάμ στον παγκόσμιο χάρτη της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με αυτό το στρατηγικό όραμα, μετά από μόλις τρία χρόνια λειτουργίας, η VinFast ερεύνησε και ανέπτυξε με επιτυχία τα τρία πρώτα αυτόνομα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: VF31, VF32, VF33. Και τα τρία SUV είναι οχήματα πολλαπλών χρήσεων, με δυναμική και μοντέρνα σχεδίαση, εξοπλισμένα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ασφάλειας και ευφυΐας.

Φωτογραφίες: Vingroup

Προηγούμενο άρθροΤο Qashqai στις εκθέσεις της Nissan ανά την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΕΕ: 122 εκατ. σε έργα για απανθρακοποίηση οικονομίας