Η Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. (CATL) όρισε τον Dr. Mathias Hüttenrauch πρώτο ευρωπαίο CEO, καθώς η κινεζική εταιρεία κατασκευής μπαταριών επεκτείνεται στην περιοχή.

Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο ίσως  ανοίξει έως και τρία εργοστάσια στην Ευρώπη, όπως αναφέρει το Automotive News.

Ο Mathias Hüttenrauch, πριν από την CATL έχει εργαστεί επί τριακονταετία στην αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη και την Ασία. Διαχειρίστηκε την επέκταση της oλλανδικής Nedschroef στην Κίνα. Χρημάτισε επίσης επικεφαλής του τμήματος αυτοκινήτου στο γερμανικό Benteler Group.

“Είμαι πρόθυμος να ηγηθώ της στρατηγικής εφαρμογής των βιώσιμων συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας και να υποστηρίξω τους πελάτες μας να εκπληρώσουν τους περιβαλλοντικούς τους στόχους. Οι στρατηγικές μετράνε μόνο όταν είμαστε σε θέση να τις εκτελέσουμε. Αυτό σημαίνει οικοδόμηση μιας ισχυρής ευρωπαϊκής ομάδας που μπορεί να οδηγήσει αυτή τη μετάβαση”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Η CATL ξεκίνησε την παραγωγή στο πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο, κοντά στην Ερφούρτη της Γερμανίας. Μεταξύ των ευρωπαίων πελατών της συγκαταλέγονται οι Audi, BMW, Bosch, Mercedes-Benz, Porsche, Stellantis, Volkswagen και Volvo.

Η κατασκευή ενός δεύτερου ευρωπαϊκού εργοστασίου στην Ουγγαρία, το μεγαλύτερο της ηπείρου με 100 GWh, προγραμματίζεται για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η CATL εξετάζει και τρίτο εργοστάσιο στην Ευρώπη.

Ο κ. Hüttenrauch διαδέχεται επίσης τον Matthias Zentgraf ως πρόεδρος του ΔΣ της Contemporary Amperex Technology Thuringia, του εργοστασίου μπαταριών της Γερμανίας. Ο κ. Zentgraf παραμένει ως σύμβουλος.

Σήμερα απασχολούνται 1.000 εργαζόμενοι στη μαζική παραγωγή του γερμανικού εργοστασίου. Η CATL επενδύει 1,8 δισ. ευρώ στις εγκαταστάσεις του και σχεδιάζει να δημιουργήσει 2.000 θέσεις εργασίας επιπλέον.

Φωτογραφία: LinkedIn

Προηγούμενο άρθροLancia Pu+Ra HPE, η νέα εποχή της Lancia
Επόμενο άρθροMazda CX-5 2023, αναβαθμισμένο και MHybrid