Η Kia ανακοίνωσε ότι ο Marc Hedrich ανέλαβε Πρόεδρος και CEO Ευρώπης, από την 1η Ιανουαρίου 2024, συνεχίζοντας την καριέρα του στην εταιρεία,στην οποία κατείχε ανώτερες διευθυντικές θέσεις τα τελευταία εννέα χρόνια.

Παίρνει τη σκυτάλη από τον Won Jeong Jeong, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε στη θέση αυτή τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο Marc Hedrich θα εμπλουτίσει την εταιρεία με πολύτιμες εμπειρίες, έχοντας αναλάβει ανώτατα διοικητικά καθήκοντα σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο για περισσότερα από 30 χρόνια στην αυτοκινητοβιομηχανία. Εκτός από τα πρόσφατα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της Kia France, δραστηριοποιήθηκε σε διάφορες ανώτερες θέσεις σε κορυφαίες εταιρείες αυτοκινήτων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της απασχόλησής του στην Kia, συνέβαλε στην προώθηση όλων των τομέων στρατηγικής και λειτουργιών – από τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και τα προϊόντα, μέχρι την εξυπηρέτηση πελατών και τη λιανική.

Ο Marc Hedrich είναι απόφοιτος του European Business School και ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του ’90 στη Ford France. Στη συνέχεια ανέλαβε Διευθυντής Μάρκετινγκ της Skoda France και της Seat France. Το 2003 εντάχθηκε στην Toyota France ως Διευθυντής Μάρκετινγκ. Με την εξειδίκευσή του σε κορυφαίους εισαγωγείς αυτοκινήτων, ο Marc ανέλαβε στρατηγικές θέσεις για σχεδόν δώδεκα χρόνια στην Toyota Γαλλίας και στην Toyota Ευρώπης.

Το 2015 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Γαλλίας. Από την 1η Ιανουαρίου 2021 κατείχε την θέση του Προέδρου της Kia Γαλλίας.

Ο κ. Hedrich δήλωσε: «Η ευρωπαϊκή αγορά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις παγκόσμιες προσπάθειες της μάρκας να καταστεί κορυφαία μάρκα EV λανσάροντας 15 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2027 και αυξάνοντας το ποσοστό των πωλήσεων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στο 55% το 2030. Προχωρώντας μπροστά η ευρωπαϊκή ομάδα θα συνεχίσει την τολμηρή διαδικασία μετασχηματισμού της για να καταστεί πάροχος λύσεων βιώσιμης κινητικότητας, με έμφαση στους ανθρώπους, τον πλανήτη και τα κέρδη. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με την ισχυρή ευρωπαϊκή ομάδα για να συνεισφέρω σε αυτόν τον στόχο».

Προηγούμενο άρθροLG: Αυτόνομη οδήγηση και ψυχαγωγία επόμενης γενιάς
Επόμενο άρθροMyAuto: Οι πληροφορίες των οχημάτων στο Gov.gr Wallet