Ο Laurent Diot ανέλαβε Director Enlarged Europe (Διευθυντής Ευρύτερης Ευρώπης) της Citroën, την 1η Ιουλίου 2023.

Aναφέρεται στον Uwe Hochgeschurtz, Chief Operating Officer Διευρυμένης Ευρώπης της Stellantis και επιχειρησιακά στον Thierry Koskas, CEO της Citroën και Διευθυντή Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της Stellantis.

Ο Laurent Diot διαθέτει πάνω από 25 χρόνια διεθνούς εμπειρίας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Εντάχθηκε στο Renault Group το 1997 και δραστηριοποιήθηκε στις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και την επιχειρηματική ανάπτυξη, καθώς και σε διευθυντικές θέσεις σε διάφορες χώρες και περιφέρειες: Ευρώπη, Ασία, Κίνα, Νότια Αμερική και Αφρική. Ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος στο Μαρόκο πριν επιστρέψει στην Ευρώπη το 2020, ως Διευθυντής Μάρκετινγκ του Renault Group Γαλλίας. Προηγουμένως χρημάτισε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ στην Dongfeng-Renault Automotive Co., στην Κίνα και CEO της Renault Πορτογαλίας.

Πριν από τη νέα του θέση, εντάχθηκε στον όμιλο Stellantis τον Οκτώβριο του 2021, ως Διευθυντής Global Marketing και Επικοινωνίας των Fiat Abarth, στο Τορίνο. Αποφοίτησε από την École Centrale Paris, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μηχανικής (Engineering Management).

Στα νέα του καθήκοντα θα είναι υπεύθυνος ανάπτυξης και εφαρμογής στρατηγικής της Citroën στην Ευρώπη.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που καλωσορίζω τον Laurent Diot στην οικογένεια της Citroën. Η διεθνής καριέρα του, η εξειδίκευσή του στις πωλήσεις και την επιχειρηματική ανάπτυξη είναι ισχυρά πλεονεκτήματα που συνάδουν με τη στρατηγική της μάρκας μας. Είμαι βέβαιος ότι ο Laurent θα συμβάλει στην ανάπτυξη της μάρκας στην Ευρώπη και παγκοσμίως», δήλωσε ο Thierry Koskas.

Προηγούμενο άρθροMonza: βάθρο για την Team Peugeot TotalEnergies
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Stellantis και NioCorp