Ο Jim Rowan θα αναλάβει CEO και πρόεδρος της Volvo Cars στις 21 Μαρτίου 2022, λίγους μήνες μετά την είσοδο της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης.

Ο Jim Rowan διαδέχεται τον Håkan Samuelsson, ο οποίος εντάχθηκε στη Volvo Cars ως μέλος του ΔΣ το 2010 και κατέχει το ρόλο του CEO και του Προέδρου από τον Οκτώβριο του 2012.

Ο Håkan Samuelsson θα παραμείνει στη θέση του μέχρι την έλευση του Jim Rowan τον Μάρτιο, οπότε θα αποχωρήσει επίσης από το ΔΣ της Volvo Car AB. Ο Håkan θα συνεχίσει ως Πρόεδρος της Polestar Automotive Holding UK Limited (Polestar) η οποία αναμένεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο Nasdaq με το σύμβολο “PSNY” αργότερα φέτος, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Ο Jim Rowan είναι επί του παρόντος CEO και μέλος του ΔΣ της Ember Technologies, και προηγουμένως CEO του Dyson Group.

Ο Jim διαθέτει πάνω από τρεις δεκαετίες παγκόσμιας εμπειρίας στους τομείς των καταναλωτικών και της τεχνολογίας, προσφέροντας ισχυρή ανάπτυξη και κερδοφορία μέσω στρατηγικών μετασχηματισμού και δέσμευσης πελατών. Έχει επίσης εργαστεί εκτενώς για την ψηφιοποίηση, την ανατρεπτική καινοτομία, τη μηχανική και τις αλυσίδες εφοδιασμού, τομείς πολύτιμοι για το μέλλον της Volvo Cars προς την υλοποίηση των στρατηγικών της φιλοδοξιών. Εργάστηκε στην Ember ως επενδυτής, μέλος του ΔΣ και CEO από τον Φεβρουάριο του 2021. Διετέλεσε CEO του Dyson Group μεταξύ 2017-2020 και COO από το 2012-2017, περίοδο κατά την οποία επιτάχυνε τη στρατηγική ηλεκτρονικού εμπορίου της εταιρείας, λανσάροντας νέα καινοτόμα προϊόντα και αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της παγκοσμίως. Πριν από την Dyson, ήταν ο COO της BlackBerry. Σήμερα είναι ανώτερος σύμβουλος της παγκόσμιας επενδυτικής εταιρείας KKR και μέλος της Επιτροπής Μετόχων της Henkel AG, γερμανικής εταιρείας τεχνολογίας και καταναλωτικών αγαθών, με παγκόσμια δραστηριότητα.

“Είμαι ευτυχής που συμμετέχω στη Volvo Cars σε μια τόσο συναρπαστική περίοδο για την εταιρεία και σε μια τόσο μετασχηματιστική στιγμή, τόσο για τον κλάδο όσο και για τους καταναλωτές. Η στιβαρή παράδοση της Volvo Cars σε θέματα καινοτομίας, ασφάλειας και ποιότητας, σε συνδυασμό με τα ταλέντα παγκόσμιας κλάσης και τις δυνατότητες βιωσιμότητας και τεχνολογίας, την κατατάσσουν σε ηγετική θέση ως προς το μέλλον», δήλωσε ο Jim Rowan.

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Jim στη νέα του θέση για την συνέχιση της σπουδαίας πορεία της Volvo Cars. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους τους εργαζόμενους της Volvo Cars για την απίστευτη πρόοδο που έχουμε επιτύχει τα τελευταία 10 χρόνια – όχι μόνο επειδή καταστήσαμε τη Volvo μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πιο αξιόπιστες μάρκες premium αυτοκινήτων, αλλά και για τις συνεχείς καινοτομίες και την οραματική πρωτοπορία. Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο για τα συναρπαστικά χρόνια που έρχονται”, δήλωσε ο Håkan Samuelsson.

Προηγούμενο άρθροΕξαιρετικό σε παραγωγή και πωλήσεις το 2021 για την Tesla
Επόμενο άρθροΗ νέα BMW iX M60 στην CES 2022