Ο Gernot Döllner νέος CEO της Audi

Ο Gernot Döllner θα αντικαταστήσει τον Markus Duesmann ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και CEO της Audi AG, από την 1η Σεπτεμβρίου 2023.

Το Εποπτικό Συμβούλιο της Audi ενέκρινε το σχετικό ψήφισμα στις 29 Ιουνίου 2023.

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Markus Duesmann για το σημαντικό έργο κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Audi. Επέδειξε ιδιαίτερη προνοητικότητα και όραμα στον σχεδιασμό και την προώθηση βασικών στρατηγικών αποφάσεων και, κυρίως, της στρατηγικής ηλεκτροκίνησης. Η Audi θα προωθήσει περαιτέρω αυτά τα σημαντικά επιτεύγματα στο μέλλον», δήλωσε ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Audi, Manfred Döss, προσθέτοντας: «Ο Gernot Döllner είναι το κατάλληλο άτομο στην κατάλληλη στιγμή για την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής προϊόντων της εταιρείας και της θέσης της σε βασικές αγορές. Από κοινού με το Διοικητικό Συμβούλιο, θα γράψει το επόμενο κεφάλαιο της επιτυχούς στρατηγικής της Audi».

Ο Peter Mosch, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Γενικού Εργασιακού Συμβουλίου της Audi AG, δήλωσε: «Ο Markus Duesmann καθοδήγησε την Audi και το εργατικό δυναμικό της στις δύσκολες περιόδους επιπτώσεων της πανδημίας Covid και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις εφοδιαστικές αλυσίδες και τις αγορές. Τον ευχαριστούμε για την αφοσίωση και την υποστήριξή του και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στις μελλοντικές του προσπάθειες. Καλωσορίζουμε θερμά τον νέο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi, Gernot Döllner. Η διαμόρφωση του ρόλου της Audi, ως ανεξάρτητης μάρκας με επιχειρηματική αυτονομία στο πλαίσιο του Ομίλου VW, θα είναι πρωταρχικής σημασίας. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανυπομονούν να συνεργαστούν με τον κ. Döllner και είναι αισιόδοξοι για το μέλλον της εταιρείας».

Ο νέος CEO της Audi Gernot Döllner, δήλωσε: ‘Είμαι ευτυχής και αποτελεί τιμή η ανάληψη των νέων καθηκόντων μου. Η Audi είναι εκπληκτική εταιρεία με πλούσια παράδοση. Ανυπομονώ να διαμορφώσω το μέλλον της από κοινού με την ομάδα της Audi”.

Ο Gernot Döllner είναι πτυχιούχος μηχανολόγος μηχανικός. Εντάχθηκε στη Volkswagen ως υποψήφιος Ph.D. το 1993 και στη συνέχεια ανέλαβε διάφορα διευθυντικά καθήκοντα στην Porsche AG, μεταξύ των οποίων και επικεφαλής Ανάπτυξης Προτύπων και της Σειράς Panamera. Από το 2021, έχει υπό την επίβλεψή του την Στρατηγική Προϊόντων και Ομίλου του Volkswagen Group και την Γενική Γραμματεία.

Προηγούμενο άρθροΕΕ-ΗΒ: Aναστολή περιορισμών εμπορίας EV ζητά η ACEA
Επόμενο άρθροΤο Βαρόμετρο Κινητικότητας της Arval 2023