Ο Franck Louis-Victor στη Ford ως VP New Businesses

Η Ford όρισε το πρώην ανώτατο στέλεχος του Groupe Renault, Franck Louis-Victor, επικεφαλής της ομάδας New Businesses Platform της εταιρείας. 

Ένας σημαντικός μοχλός του σχεδίου Ford + για ανάπτυξη και δημιουργία αξίας για πελάτες και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη απέκτησε νέο ηγέτη.

Ο Franck Louis-Victor, 48 ετών, που θα ξεκινήσει στη Ford την 1η Ιουλίου, θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και εκτέλεση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου που περιλαμβάνει το υπάρχον και το αναμενόμενο χαρτοφυλάκιο ικανοτήτων της εταιρείας σε τομείς όπως αυτόνομα οχήματα και υπηρεσίες κινητικότητας, καθώς και το νέο επιχειρηματικό φυτώριο, το Ford X.

«Επιταχύνουμε την ανάπτυξη των ανατρεπτικών τεχνολογιών και επικεντρωνόμαστε στην πρωτοπορία σε τομείς που βελτιώνουν τις σχέσεις με τους πελάτες και τους δίνουν αυξημένη ελευθερία κινήσεων», δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της Ford, Jim Farley. «Ο Franck έχει εξαιρετική εμπειρία που θα βοηθήσει την ομάδα του και τη Ford να καλλιεργήσουν νέες ιδέες στη φάση των start-up, με τις καλύτερες να λανσάρονται αφ΄εαυτών ή να ενσωματώνονται στις επιχειρηματικές μας μονάδες».

Ο Franck Louis-Victor κομίζει στη Ford πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε startup δεδομένων και κινητικότητας, συνδεδεμένα οχήματα και νέες υπηρεσίες, σε καθιερωμένες εταιρείες και σε επιχειρήσεις που ίδρυσε και διηύθυνε. Πρόσφατα, ο Louis-Victor επέβλεψε την ανάπτυξη και την εφαρμογή νέων επιχειρηματικών μοντέλων και ροών εσόδων της Renault, συμπεριλαμβανομένου ενός επαυξημένου συστήματος πολυμέσων που συγκέντρωσε νεοφυείς επιχειρήσεις για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας και υπηρεσιών για πλατφόρμες οχημάτων και τεχνητή νοημοσύνη.

Προηγούμενο άρθρο26 Nissan NAVARA για την Πολεμική Αεροπορία
Επόμενο άρθροΗ Anytime συνεργάζεται με την Kinéo για τα EV