Donglim Shin, μελλοντικός CEO της Sixt Leasing SE

Η Sixt Leasing SE ανακοίνωσε την αποχώρηση του CEO Michael Ruhl από την εταιρεία, κατόπιν αιτήματός του, στις 30 Ιουνίου 2021. Από την 1η Ιουλίου 2021, τον διαδέχεται ο Donglim Shin, έως πρότινος Πρόεδρος και CEO της Hyundai Capital Canada.

Ο κ. Shin εντάχθηκε στην εταιρεία από την 1η Απριλίου 2021, προκειμένου να εξασφαλιστεί απρόσκοπτη μεταβατική περίοδος, παρόντος του Michael Ruhl.

Ο κ. Shin ξεκίνησε την καριέρα του στην Korea Long Bank Credit Bank το 1995 και κατείχε διάφορες ανώτατες θέσεις στον τραπεζικό τομέα και σε διάφορους κλάδους αυτοκινήτου. Ανέλαβε Πρόεδρος και CEO της Hyundai Capital Canada το 2018 και διηύθυνε επιτυχώς την επιχειρηματική ανάπτυξη της εταιρείας στον τομέα leasing και χρηματοδότησης αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια.

O Jochen Klöpper, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Sixt Leasing SE, d;hlvse: “Εκ μέρους του Εποπτικού Συμβουλίου, ευχαριστούμε τον Michael Ruhl για τις υπηρεσίες του στην εταιρεία και τη σημαντική συμβολή του στην επιτυχή ανάπτυξη των τελευταίων ετών. Με το διορισμό του Donglim Shin, ορίζουμε εγκαίρως έναν ισχυρό διάδοχο του CEO. Ο Donglim Shin είναι μια εξαιρετική επιλογή καθώς έχει μακρόχρονη, διεθνή εμπειρία στους τομείς της χρηματοδότησης και της χρηματοδοτικής μίσθωσης αυτοκινήτων”.

Ο Donglim Shin, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Μετά από ένα δύσκολο έτος 2020, είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι να ενισχύσουμε την κορυφαία θέση μας στη γερμανική αγορά και στους τρεις επιχειρηματικούς τομείς Online Retail, Fleet Leasing και Fleet Management ξανά, οδηγώντας τη μελλοντική ανάπτυξη. Επιπλέον, θα αξιοποιήσουμε περαιτέρω την τεχνογνωσία, τους πόρους και τις ποικίλες επιχειρηματικές ευκαιρίες των δύο μετόχων μας ως μεγάλων πολυεθνικών ομίλων με συμπληρωματική εμπειρία για να ενισχύσουμε περαιτέρω την επιχείρησή μας ώστε να καταστούμε ο κορυφαίος πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων κινητικότητας στην Ευρώπη”.

Η Sixt Leasing SE, που αποτελούσε μέρος της της Sixt SE, πωλήθηκε από την τελευταία στην Hyundai Capital Bank Europe το 2020.

Φωτογραφία: Sixt Leasing 

Προηγούμενο άρθροO Christoph Ludewig VP OEM της Geotab
Επόμενο άρθροRenault: Νέα γκάμα LCV μηδενικών ρύπων