Ο Carlos Zarlenga COO Stellantis Βόρειας Αμερικής

Ο Carlos Zarlenga αναλαμβάνει Chief Operating Officer (COO) της Stellantis στη Βόρεια Αμερική, αντικαθιστώντας τον Mark Stewart.

Από την 1η Φεβρουαρίου 2024, ο Carlos Zarlenga θα αντικαταστήσει τον Mark Stewart προς επίτευξη περαιτέρω βελτιώσεων απόδοσης της Stellantis στη Βόρεια Αμερική και επέκταση του εμβληματικού χαρτοφυλακίου αμερικανικών μαρκών, σε στενή συνεργασία με τους αντίστοιχους CEO.

Ο Carlos Zarlenga διαθέτει πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην EMEA, την Ασία-Ειρηνικό και τη Λατινική Αμερική, με ισχυρό οικονομικό υπόβαθρο. Από την ένταξή του στη Stellantis το 2022, ως Πρόεδρος της Stellantis Mexico, επέφερε συνεχή βελτίωση στις πωλήσεις, στο μερίδιο αγοράς και στο AOI, με την καλύτερη κερδοφορία που κατεγράφη ποτέ στο Μεξικό. Είναι απόφοιτος του Universidad de Belgrano – Buenos Aires, Αργεντινή.

«Στην ιδιαίτερα απαιτητική αγορά της Βόρειας Αμερικής, όπου πολλά εμπόδια πρέπει να ξεπεραστούν για να ενισχυθεί η απόδοση της Eταιρείας, ο Carlos Zarlenga είναι ο καταλληλότερος για να αντικαταστήσει τον Mark Stewart και να φέρει την αλλαγή στο τοπικό επιχειρηματικό μας πρότυπο ηλεκτροκίνησης. Ο Carlos Zarlenga έχει αποδείξει την ικανότητά του δημιουργίας και συντονισμού διαφορετικών ομάδων και παροχής κατάλληλων αποτελεσμάτων», δήλωσε ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis. «Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Mark Stewart για την τριετή συνεισφορά του, που αντιστοιχεί στην ημερομηνία ίδρυσης της Stellantis και του εύχομαι ό, τι καλύτερο στα νέα του καθήκοντα».

Φωτογραφία: Stellantis

Προηγούμενο άρθροΠαρουσιάστηκε το πρότυπο Hyundai Ioniq 5 N NPX1
Επόμενο άρθροΤο νέο MINI Cooper SE για όλες τις εποχές