Gregorio Borgo (αριστερά) και Hiroyuki Shioiri

Η Yokohama ανακοίνωσε τον διορισμό του Gregorio Borgo ως Προέδρου (President) και CEO της Yokohama Europe GmbH. Διαδέχεται τον Hiroyuki Shioiri, ο οποίος αναλαμβάνει Πρόεδρος του Δ.Σ. (Chairman) της Yokohama Europe GmbH από τις 10 Οκτωβρίου 2021.

Ο Gregorio Borgo ήταν Chief Operating Officer του Prometeon Tire Group από το 2018. Στην 26 ετών εμπειρία του στον κλάδο των ελαστικών, ανέλαβε διάφορα καθήκοντα και απέκτησε ευρεία γνώση των αγορών μέσω της Pirelli Ιταλίας, Κίνας και Ιαπωνίας, μεταξύ άλλων.

Ο σημερινός Πρόεδρος, Hiroyuki Shioiri, δήλωσε: «Με την ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου της Yokohama Europe από τον Gregorio, είμαστε βέβαιοι πως διαθέτουμε τον κατάλληλο ηγέτη προς επίτευξη των στόχων μας στην ευρωπαϊκή αγορά. Κατά το τρέχον έτος, η Yokohama έχει συμπεριλάβει διάφορες αγορές στην Yokohama Europe GmbH, όπως την Αυστρία, το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Σλοβακία. Ο Gregorio διαθέτει την κατάλληλη εμπειρία και γνώσεις για να ενώσει τις χώρες και να επιδιώξει ένα λαμπρό μέλλον για τη μάρκα μας. Είμαστε βέβαιοι πως θα φέρει τον μετασχηματισμό της Yokohama στην Ευρώπη».

Ο μετασχηματισμός της Yokohama (YX2023) είναι το τριετές μεσοπρόθεσμο σχέδιο διοίκησης της εταιρείας (2021-2023), το οποίο αποτελεί την πλατφόρμα ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια. Η στρατηγική ανθρώπινου δυναμικού του YX2023 περιλαμβάνει τη μεταρρύθμιση του συστήματος προσωπικού προς ενίσχυση των διοικητικών στελεχών της εταιρείας, τη δημιουργία ενός ισχυρότερου οργανισμού που θα μπορεί να ανταποκριθεί ταχέως στις αλλαγές του περιβάλλοντος και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στον τρόπο εργασίας, που θα ωφελήσουν όλους τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με το σύνθημα εταιρικής υπευθυνότητας “Φροντίδα για το μέλλον”, οι πρωτοβουλίες ESG θα συνεχίσουν να επικεντρώνονται στην παροχή φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα και στην υποστήριξη δραστηριοτήτων σε κοινότητες που φιλοξενούν δραστηριότητες της Yokohama. Η διοίκηση θα ενισχύσει επίσης την εταιρική διακυβέρνηση και θα συνεχίσει τις προσπάθειες δημιουργίας ασφαλών και άνετων χώρων εργασίας.

Προηγούμενο άρθροΤα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης της ΕΕΧ
Επόμενο άρθροΠαραγγελία 100 φορτηγών Volvo FM Electric από την DFDS