Fully electric Volvo XC40 introduces brand new infotainment system

Το πλήρως ηλεκτρικό Volvo XC40 εξοπλίζεται με ένα ολοκαίνουριο σύστημα ψυχαγωγίας, το οποίο τροφοδοτείται από το Android με ενσωματωμένες τεχνολογίες Google.

Η Volvo Cars επανεξετάζει ριζικά την ψυχαγωγία στο επόμενο πλήρως ηλεκτρικό Volvo XC40. Τροφοδοτούμενο με σύστημα Android, το νέο σύστημα ψυχαγωγίας προσφέρει στους πελάτες πρωτοφανή εξατομίκευση, βελτιωμένο επίπεδο διαισθητικότητας και νέα ενσωματωμένη τεχνολογία και υπηρεσίες της Google.

Η Volvo είναι η πρώτη εταιρεία που συνεργάζεται με την Google για την ενσωμάτωση ενός συστήματος ψυχαγωγίας που υποστηρίζεται από Android, με ενσωματωμένα το Google Assistant, τους Google Maps και το Google Play Store. Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στην ανάπτυξη εδώ και αρκετά χρόνια.

Fully electric Volvo XC40 introduces brand new infotainment system

Το νέο σύστημα προσφέρει πλήρη ενσωμάτωση του Android Automotive OS, της ανοιχτής πλατφόρμας Android της Google, με αναβαθμίσεις σε πραγματικό χρόνο για υπηρεσίες όπως οι Χάρτες, ο Βοηθός και οι εφαρμογές αυτοκίνησης που δημιουργήθηκαν από την διεθνή κοινότητα προγραμματιστών.

Το ηλεκτρικό XC40 είναι επίσης το πρώτο Volvo που θα λαμβάνει αναβαθμίσεις λογισμικού και λειτουργικού συστήματος ασύρματα*, τοποθετώντας τη Volvo Cars στην πρωτοπορία των υπηρεσιών που συνδέονται με την αυτοκίνηση. Το πλήρως ηλεκτρικό XC40 θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, αντί να βρίσκεται στο απόγειό του από την αρχή.

“Σας προσφέρουμε τελικά την ίδια εμπειρία στο αυτοκίνητό σας που συνηθίζετε να έχετε στο τηλέφωνό σας, αλλά προσαρμοσμένη σε ασφαλή πρότυπα κατά την οδήγηση”, λέει ο Henrik Green, Chief Technology Officer της Volvo Cars. “Και με την εισαγωγή ασύρματων αναβαθμίσεων για τα πάντα, από τη συντήρηση έως εντελώς νέα χαρακτηριστικά, το αυτοκίνητο μπορεί να παραμείνει τόσο φρέσκο όσο τα άλλα ψηφιακά προϊόντα σας, πάντα με τα τελευταία και καλύτερα χαρακτηριστικά”.

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Android Automotive OS είναι πως αποτελεί ένα λειτουργικό σύστημα γνωστό σε εκατομμύρια προγραμματιστές, προσαρμοσμένο να λειτουργεί στο αυτοκίνητο. Η τεχνολογία και οι υπηρεσίες που δημιουργούνται από τους προγραμματιστές της Google και της Volvo Cars ενσωματώνονται στο αυτοκίνητο, ενώ μέσω του Google Play Store θα είναι διαθέσιμες πρόσθετες εφαρμογές μουσικής και πολυμέσων βελτιστοποιημένες και προσαρμοσμένες για αυτοκίνητα.

Το Google Assistant επιτρέπει στους πελάτες να κάνουν τα πράγματα στο αυτοκίνητο μόνο με τη φωνή τους, όπως ο έλεγχος της θερμοκρασίας, ο καθορισμός προορισμού, η αναπαραγωγή αγαπημένης μουσικής και των podcast με εφαρμογές όπως το Spotify και οι προσωπικές επαφές, για παράδειγμα, με την αποστολή μηνυμάτων.

Αυτή η ενσωμάτωση συμβάλλει στη μείωση της απόσπασης του οδηγού, βοηθώντας τους οδηγούς να έχουν τα χέρια τους στο τιμόνι και τα μάτια στο δρόμο. Ο Google Assistant σας επιτρέπει επίσης να αλληλεπιδράτε με τις έξυπνες οικιακές συσκευές από το Volvo σας.

Οι Χάρτες Google θα μπορούν να παρέχουν ανανεωμένα δεδομένα χαρτών και κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, ενημερώνοντας τους οδηγούς σχετικά με τις επικείμενες καταστάσεις κυκλοφορίας και προτείνοντας προληπτικά εναλλακτικές διαδρομές, καθώς και υποδεικνύοντας τον πλησιέστερο σταθμό φόρτισης καθ ‘οδόν.

Τα ίδια πλούσια και φρέσκα δεδομένα χάρτη θα χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση των δυνατοτήτων των Προηγμένων Συστημάτων Υποστήριξης Οδηγού (ADAS) του XC40, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες, όπως τα όρια ταχύτητας και οι στροφές του δρόμου.

Η Volvo Cars συνεχίζει επίσης να αναπτύσσει λογισμικό και συδεδεμένες υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας το αυξανόμενο δυναμικό των μηχανικών λογισμικού και την πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών Volvo On Call.

Για παράδειγμα, το νέο σύστημα ψυχαγωγίας θα ενσωματωθεί πλήρως στη Volvo On Call, προσφέροντας νέες δυνατότητες, όπως έλεγχο της κατάστασης της μπαταρίας και της στάθμης φόρτισης.

Περιλαμβάνονται επίσης οι κλασικές λειτουργίες της Volvo On Call, όπως η προθέρμανση του αυτοκινήτου μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα, ο εντοπισμός του αυτοκινήτου σε έναν μεγάλο χώρο στάθμευσης, το εξ αποστάσεως κλείδωμα και ξεκλείδωμα και ο διαμοιρασμός του αυτοκινήτου μέσω ψηφιακού κλειδιού.

Το πλήρως ηλεκτρικό XC40 θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό στις 16 Οκτωβρίου.

 

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε η παραγωγή του νέου Nissan Juke
Επόμενο άρθροΑττική Οδός: Ενημερώνει στο Twitter για την κυκλοφορία