Ένα νέο ηλεκτρικό φορτηγό έθεσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ αυτονομίας: Guinness για τη μεγαλύτερη απόσταση που διανύθηκε χωρίς στάση επαναφόρτισης. στο ηλεκτρικό φορτηγό των 19 τόνων, Volvo FH με μετατροπή της Futuricum, που χρησιμοποιείται επί έξι μήνες από την DPD Ελβετίας για παραδόσεις.

Για την επίτευξη του νέου ρεκόρ, μια ειδική ομάδα της Futuricum, της DPD και των ελαστικών Continental κατάφερε να διανύσει 1.099 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, σε 23 ώρες.

Η τεχνολογία μηδενικών εκπομπών βαρέων επαγγελματικών οχημάτων είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και οι επιλογές ηλεκτρικού μπαταρίας και υδρογόνου δυσκολεύονται να επιτύχουν την αυτονομία ή τους οικονομικούς στόχους που επιθυμούν οι εταιρείες διαχείρισης φορτηγών.

Αλλά η επιτυχία του Futuricum των 680hp, με μπαταρία 680kWh, καταδεικνύει πως υπάρχουν βιώσιμες, οικονομικά αποδοτικές και πρακτικές λύσεις.

Ο Marc Frank, Διευθυντής Στρατηγικής & Καινοτομίας της DPD Ελβετίας, δήλωσε: «Αποφασίσαμε να επενδύσουμε νωρίς στην ηλεκτρική κινητικότητα. Το φορτηγό Futuricum κυκλοφορεί μεταξύ της αποθήκης στο Möhlin, κοντά στη Βασιλεία και του κέντρου διανομής στο Buchs/Zurich, για περίπου έξι μήνες. Το ηλεκτρικό φορτηγό διανύει τα περίπου 300 χιλιόμετρα καθημερινά χωρίς κανένα πρόβλημα».

Το ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στο κέντρο δοκιμών της Continental, κοντά στο Ανόβερο, ενόσω το φορτηγό φορούσε ελαστικά Continental EfficientPro χαμηλής αντίστασης κύλισης, με μέση ταχύτητα 50 χλμ. / ώρα.

Ο Hinnerk Kaiser, Επικεφαλής Ανάπτυξης Προϊόντων Ελαστικών Φορτηγών περιφέρειας EMEA της Continental, δήλωσε: “Η αύξηση της ηλεκτροκινητικότητας προσέδωσε ακόμα μεγαλύτερη σημασία στα ελαστικά βελτιστοποιημένης αντίστασης κύλισης. Τα ελαστικά μας επιτρέπουν μεγάλες  αποστάσεις με εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση κύλισης και διαθέτουν τα βασικά χαρακτηριστικά οικονομικής λειτουργίας ηλεκτροκινητήρων επαγγελματικών οχημάτων”.

Προηγούμενο άρθροΣυνεταιρισμός bp, ADNOC και Masdar
Επόμενο άρθροBMW Group: χορηγεί άδειες στις εταιρείες CUBE και SoFlow