Η Kia δημοσίευσε περαιτέρω λεπτομέρειες για το νέο Niro, το οποίο διαθέτει πολλαπλές επιλογές οικολογικών κινητήρων και παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σεούλ τον Νοέμβριο του 2021.

Όπως και ο προκάτοχός του, θα προσφέρει τρία κινητήρια σύνολα: ένα υβριδικό (HEV), ένα plug-in υβριδικό (PHEV) και ένα ηλεκτρικό μπαταρίας (BEV). Όλα διαθέτουν εμπρόσθια κίνηση και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων. Το Kia Niro επιβεβαιώνει τη φήμη του ως οικολογικό μοντέλο με τα εναλλακτικά συστήματα κίνησης.

Λίγες μόνο προδιαγραφές δημοσιοποιήθηκαν για την υβριδική έκδοση. Διαθέτει ανακατασκευασμένο και πιο λιτό κινητήρα βενζίνης 1.6, που αποδίδει 77 kW ή 105 PS. Υποστηρίζεται από έναν έξυπνο ηλεκτροκινητήρα, αυξάνοντας τη συνολική ισχύ στα 141 PS – όπως και πριν. Τα ακριβή στοιχεία κατανάλωσης και εκπομπών είναι ακόμα υπό έγκριση.

Οι άλλες δύο εκδόσεις, οι οποίες βασίζονται περισσότερο στην μπαταρία τους, είναι εξοπλισμένες με μεγαλύτερα πακέτα. Σχετικά με το σύστημα Greenzone Driving Mode που διαθέτει το μοντέλο, η Kia αναφέρει πως τα υβριδικά μεταβαίνουν σε αμιγή ηλεκτροκίνηση στις καθορισμένες περιοχές, π.χ. γύρω από νοσοκομεία και σχολεία.

Ένα πλήθος νέων συστημάτων ADAS ενισχύουν την ασφάλεια του μεγαλύτερου Niro και παρέχουν πρακτικότητα. Για παράδειγμα, το αυτοκίνητο μπορεί πλέον να σταθμεύσει μόνο του σε δύσκολα σημεία. Τα νέα συστήματα υποστήριξης οδηγού αποτελούν αναβάθμιση του συστήματος προειδοποίησης μετωπικής σύγκρουσης (με αυτόματη πέδηση) και μπορούν να εντοπίσουν πεζούς και ποδηλάτες. Συμπληρώνονται από σύστημα υποστήριξης διασταύρωσης, που σαρώνει και προειδοποιεί για επερχόμενα οχήματα και έξυπνο ρυθμιστή ταχύτητας. Και ο αισθητήρας τυφλού σημείου παρεμβαίνει ενεργά σε περίπτωση κινδύνου.

Στο εσωτερικό, το νέο μοντέλο εμπνέεται κυρίως από το EV6. Αλλά με ανακυκλωμένα υλικά οροφής και καθισμάτων και βαφή λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον, το Niro βελτιώνει την πράσινη φήμη του.

Το νέο Kia Niro θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως εντός του 2022.

Προηγούμενο άρθροΕιδική έκδοση BMW X2 Edition GoldPlay
Επόμενο άρθροΗ AG και η Arval λανσάρουν την Go4Lease