Η Hyundai Motor αποκάλυψε το νέο i10 – το οποίο θα διατίθεται με αναβαθμισμένη και ανανεωμένη σχεδίαση. Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τη σπορ έκδοση i10 N Line, η οποία είναι εμπνευσμένη από τα μοντέλα N υψηλών επιδόσεων της Hyundai.

Το αυτοκίνητο θα διαθέτει καινοτόμα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας, επιπλέον στοιχεία άνεσης και τεχνολογίες που συνήθως εμφανίζονται μόνο σε μεγαλύτερες κατηγορίες, γεγονός που καθιστά το μοντέλο ακόμα πιο ανταγωνιστικό στην κατηγορία του.

Τολμηρή και ανανεωμένη σχεδίαση

Το νέο i10 έχει αναβαθμιστεί σχεδιαστικά τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, το οποίο κυκλοφόρησε το 2019. Το μοντέλο διαθέτει πλέον μια πιο σπορ συμπεριφορά και δίνει πιο τολμηρή αίσθηση χάρη στη χαμηλωμένη οροφή και το μακρύ μεταξόνιο.

Θα διατίθεται σε εννέα εξωτερικά χρώματα, δύο από τα οποία είναι τα νέα: Lumen Grey, ένα φωτεινό ανοιχτό γκρι χρώμα με μαργαριταρένιο φινίρισμα και το Meta Blue με μπλε-βιολετί αντανακλάσεις και μαργαριταρένιο φινίρισμα. Επτά από αυτά προσφέρουν τη δυνατότητα διχρωμίας με μαύρη οροφή.

Το εσωτερικό μέρος των προβολέων με μαύρο περίγραμμα καθώς και η εμπρός και πίσω υπογραφή LED, έχουν επανασχεδιαστεί. Τα μπροστινά φώτα ημέρας LED (DRL) έχουν ενσωματωθεί στη σπορ φαρδιά μπροστινή μάσκα, η οποία διαθέτει νέο σχεδιασμό κυψελοειδούς πλέγματος. Επιπλέον, τα πίσω φώτα LED εμφανίζουν πλέον ένα «H» στην οριζόντια γραμμή της πίσω πόρτας.

Παράλληλα, το νέο i10 μπορεί να εξοπλιστεί με μπλε ατμοσφαιρικό φωτισμό στα εμπρός καθίσματα. Ένα νέο πακέτο χρωμάτων, Purple Package, προσδίδει μια χαρούμενη αίσθηση στη σπορ εξωτερική σχεδίαση του αυτοκινήτου. Προσφέρει καθίσματα από ύφασμα tartan με κάθετες μωβ γραμμές καθώς και μωβ πινελιές στις ραφές και τους αεραγωγούς. Γκρι επιφάνειες με μωβ αντανακλάσεις, όπως στο ταμπλό και το κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας, προσθέτουν επιπλέον στυλ.

Το νέο i10 N Line έχει σχεδιαστικά χαρακτηριστικά εμπνευσμένα από το μηχανοκίνητο αθλητισμό και διαθέτει νέες ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Έξυπνη τεχνολογία

Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας καθιστούν το νέο i10 πιο προηγμένο τεχνολογικά, και την εμπειρία στο αυτοκίνητο ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Οι νέες τεχνολογίες του μοντέλου περιλαμβάνουν πίνακα οργάνων LCD 4,2”, θύρες USB type-C εμπρός και πίσω, eCall δεύτερης γενιάς που βασίζεται στο δίκτυο 4G και απομακρυσμένη ενημέρωση χαρτών Over The Air (OTA). Παράλληλα, το μοντέλο εξακολουθεί να διαθέτει οθόνη αφής 8 ιντσών και ασύρματη συνδεσιμότητα με Apple CarPlay και Android Auto στο βασικό εξοπλισμό και προαιρετικά σύστημα πλοήγησης και υπηρεσίες τηλεματικής Bluelink® καθώς και ασύρματη φόρτιση κινητού.

Το μοντέλο διαθέτει επίσης στον στάνταρ εξοπλισμό του περισσότερα χαρακτηριστικά από το πακέτο τεχνολογιών ασφαλείας Hyundai Smart Sense. Το σύστημα Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) για «City», «Interurban» και «Pedestrian» έχει επίσης επεκταθεί για να συμπεριλάβει το «Cyclist». Το FCA βοηθά στον εντοπισμό και την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων με εμπόδια στην πορεία εμπρός. Το σύστημα Lane Following Assist (LFA) χρησιμοποιεί το σύστημα ελέγχου διεύθυνσης για να βοηθήσει το αυτοκίνητο να παραμείνει στην τρέχουσα λωρίδα κυκλοφορίας. Το σύστημα Rear Occupant Alert (ROA) υπενθυμίζει στον οδηγό με ένα μήνυμα στον πίνακα οργάνων εάν η πίσω πόρτα είχε ανοίξει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αποτρέποντας την πιθανότητα να μείνει κάποιος ή οτιδήποτε στο πίσω κάθισμα.

Περισσότερη άνεση και ευκολία

Το νέο i10 παραμένει πρακτική επιλογή για τους ευρωπαίους οδηγούς. Καινοτομία που ξεχωρίζει στην κατηγορία Α, αποτελεί το γεγονός ότι το μοντέλο μπορεί να εξοπλιστεί με ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες. Όπως και ο προκάτοχός του, προσφέρει χωρητικότητα πορτμπαγκάζ 252 λίτρων με τα καθίσματα σε όρθια θέση και 1.050 λίτρα με τα καθίσματα αναδιπλωμένα, πάτωμα χώρου αποσκευών με δύο επίπεδα, αναδίπλωση του πίσω καθίσματος με το ένα χέρι και κάμερα οπισθοπορείας.

Η παραγωγή του νέου i10 σχεδιάζεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2023 με τα πρώτα οχήματα να αναμένονται στους ευρωπαϊκούς δρόμους και στην Ελλάδα στα μέσα του έτους.

Η γκάμα «i» της Hyundai

Η γκάμα «i» της Hyundai – που αποτελείται από τα i10, i20 και i30 – αποτελεί μια ιστορία επιτυχίας για την εταιρεία στην Ευρώπη. Ως τρία από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της μάρκας, η γκάμα «i» ανέκαθεν αντιπροσώπευε την ποιότητα, την αξιοπιστία και την πρακτικότητα, υποστηρίζοντας την ποικιλόμορφη καθημερινότητα των πελατών της. Με την πάροδο του χρόνου, η γκάμα «i» αναβαθμίζεται συνεχώς με αποτέλεσμα να υπερηφανεύεται για το δυναμικό στυλ, τις προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και την ασυμβίβαστη ευκολία και άνεση που προσφέρει στους κατόχους της.

Προηγούμενο άρθροNissan: Tεχνολογία ADAS, προς την αυτόνομη οδήγηση
Επόμενο άρθροVolkswagen: πιο βιώσιμο το εσωτερικό των μοντέλων ID.