Η Ford παρουσίασε το νέο Ford Puma, ένα συμπαγές crossover εμπνευσμένο από τα SUV που συνδυάζει πολύ όμορφη εξωτερική σχεδίαση, άριστο χώρο αποσκευών και ήπιο υβριδικό κινητήρα εξελιγμένης τεχνολογίας.

Το νέο Ford Puma παρουσιάζει ένα νέο κεφάλαιο της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Ford με χαρισματικό στυλ, που περιλαμβάνει χαρακτηριστικούς προβολείς και σπορ αεροδυναμικές γραμμές. Οι συμπαγείς διαστάσεις crossover προσφέρουν αυξημένο ύψος οδήγησης για μια οδηγική εμπειρία που εμπνέει εμπιστοσύνη και χώρο αποσκευών 456 λίτρων.

Οι ισχυρές άμεσες επιδόσεις και η βελτιστοποιημένη απόδοση καυσίμου οφείλονται στην τεχνολογία EcoBoost Hybrid 48 V της Ford. Ο ήπιος-υβριδικός κινητήρας συνδυάζει άνετα την παροχή ηλεκτρικής ισχύος με έναν βενζινοκινητήρα EcoBoost τριών κυλίνδρων χαμηλής τριβής 1.0 λίτρου, με απόδοση 155 ίππων.

Οι προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού προσφέρουν μια απλούστερη και πιο χαλαρή οδηγική εμπειρία και περιλαμβάνουν:

  • Προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου ταχύτητας ταξιδίου με Stop & Go, αναγνώριση σήμανσης ορίου ταχύτητας και διατήρησης λωρίδας, για άνετη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο και σε κυκλοφοριακή συμφόρηση
  • Νέο σύστημα ειδοποίησης τοπικού κινδύνου, που ενημερώνει τον οδηγό για επικίνδυνες καταστάσεις στην πορεία του πριν γίνουν αντιληπτές από τον ίδιο ή από τους αισθητήρες του οχήματος

Το Puma είναι επίσης το πρώτο όχημα της κατηγορίας του που προσφέρει άνεση και ευκολία με τεχνολογία hands-free και για την οπίσθια θύρα και καθίσματα οσφυϊκού μασάζ.

“Οι πελάτες μάς είπαν ότι θέλουν ένα συμπαγές όχημα με ξεχωριστή εμφάνιση που προσφέρει επίσης λύσεις καθημερινότητας. Το αποτέλεσμα είναι το νέο Ford Puma. Χαρισματικό, πρακτικό και με τεχνολογίες από καθίσματα με μασάζ μέχρι ήπιο υβριδικό κινητήρα”, δήλωσε ο Stuart Rowley, πρόεδρος της Ford Ευρώπης.

Το νέο Puma διευρύνει την σειρά μοντέλων SUV και crossover SUV στην Ευρώπη, μαζί με το Fiesta Active, το Focus Active, το EcoSport, το Kuga, το Edge και το ολοκαίνουριο Explorer Plug-In Hybrid. Τα SUV αντιπροσωπεύουν τώρα περισσότερα από ένα στα πέντε οχήματα της Ford που πωλούνται στην Ευρώπη και οι πωλήσεις αυξήθηκαν άνω του 19% το 2018.

Το Puma θα πωλείται από τα τέλη του έτους και θα παράγεται στο εργοστάσιο συναρμολόγησης Craiova της Ford στη Ρουμανία, μετά από επενδύσεις ύψους περίπου 1,5 δισ. ευρώ.

Προηγούμενο άρθροH Jeep θριαμβεύει στα OFF ROAD Magazine Awards
Επόμενο άρθροΜατιές στα άδυτα του Balocco από την FCA