Το Groupe Renault εγκαινιάζει τη Mobility Consulting για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις κατά τη μετάβαση των στόλων τους στην κινητικότητα χαμηλότερων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.

Καθώς ο αγώνας για την υπερθέρμανση του πλανήτη διευρύνεται όλο και περισσότερο και καθώς οι κανονισμοί αρχίζουν να επηρεάζουν την κινητικότητα των επιχειρήσεων (ζώνες χαμηλών εκπομπών, φορολογία κλπ.), πολλές εταιρείες δεσμεύονται να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακά τους. Η ηλεκτροκίνηση των στόλων τους θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν τον στόχο και η Mobility Consulting της Renault σκοπεύει να συμβουλεύσει και να καθοδηγήσει τους πελάτες της επιχείρησης προς αυτή την κατεύθυνση.

Μοναδική εμπειρία

Σήμερα, τα σχέδια ηλεκτροκίνησης στόλου έχουν γίνει πιο πολύπλοκα λόγω του πολλαπλασιασμού των τύπων κινητήρων και των μεθόδων επαναφόρτισης και της ανάγκης συντονισμού μεταξύ διαφόρων φορέων (αγοραστές, διαχειριστές στόλου, τοπικές υπηρεσίες κ.λπ.). Οι εμπειρογνώμονες του Groupe Renault, πρωτοπόρου στην ηλεκτρική κινητικότητα, έχουν ήδη δεκαετή εμπειρία στον τομέα αυτό. Παράλληλα με τις δεξιότητες που αποκτήθηκαν στις πωλήσεις και στις υπηρεσίες μετά την πώληση, διαθέτουν και ευρεία γνώση που αντλείται από την οδηγική συμπεριφορά των 250.000 ιδιωτών και επαγγελματιών πελατών του. Το Groupe Renault έχει ήδη ξεπεράσει το απλό όχημα και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή εγκατάστασης οικοσυστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών φόρτισης. Οι ομάδες του Ομίλου διαχειρίζονται στην ουσία περισσότερα από 1.000 σημεία φόρτισης στις εγκαταστάσεις του Ομίλου και έχουν βοηθήσει στην εγκατάσταση δικτύων ταχυφόρτισης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η τεχνογνωσία του Ομίλου επεκτείνεται ακόμα και σε νέες λύσεις διαμοιρασμού κινητικότητας ειδικά σχεδιασμένες για επιχειρήσεις, με τη μορφή υπηρεσιών όπως η Renault Mobility και η Glide.

Το Groupe Renault έχει δεκαετή εμπειρία στην ηλεκτρική κινητικότητα την οποία προσφέρουμε για να εξυπηρετήσουμε τους επιχειρηματίες πελάτες μας, βοηθώντας και επιταχύνοντας τη μετάβαση των στόλων τους, συμβουλεύοντάς τους για τις επιλογές τους καθώς δημιουργούν ή ανανεώνουν τους στόλους τους, δήλωσε ο Jacques Bousquet, Renault Fleet International Director.

Εκτός από αυτές τις βασικές δεξιότητες, με την άφιξη των κινητήρων E-Tech και E-Tech Plug In το 2020, η Renault διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πακέτο τεχνολογιών εσωτερικής καύσης, ηλεκτρικών και υβριδικών. Αυτή η ευρεία γκάμα σημαίνει πως σε κάθε πελάτη μπορεί να προσφερθεί ένα πακέτο που έχει δημιουργηθεί στα μέτρα του.

Εργαλεία λήψης αποφάσεων

Όταν πρόκειται για την ανανέωση ενός στόλου, Το πρώτο στάδιο της διαδικασίας της Mobility Consulting της Renault για την ανανέωση ενός στόλου είναι μια ανάλυση, που χρησιμοποιεί εργαλεία για την αξιολόγηση των απαιτήσεων της επιχείρησης σε πραγματικές συνθήκες. Για παράδειγμα, η εφαρμογή ZE Explore Pro επαληθεύει την καταλληλότητα ηλεκτροκίνησης κάθε οχήματος του στόλου σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας. Και το ZE Experiment είναι ένα εργαλείο βελτιστοποίησης για τη λειτουργία και την επαναφόρτιση των υπαρχόντων στόλων της Renault.

Σε αυτή τη βάση, οι ειδικοί του Ομίλου συντάσσουν συστάσεις για ένα κατάλληλο επίπεδο ηλεκτροκίνησης (100% ηλεκτρικό, υβριδικό, επαναφορτιζόμενο υβριδικό, εσωτερικής καύσης), για λύσεις επαναφόρτισης και τη δυνατότητα θέσπισης υπηρεσιών κινητικότητας διαμοιρασμού.

Προηγούμενο άρθροDual-sided dieless forming, συγχρονισμένα ρομπότ κατασκευάζουν ανταλλακτικά
Επόμενο άρθροΤο νέο Volkswagen Passat στην Ελλάδα