Η Mitsubishi Motors ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μην προχωρήσει με την επένδυση στην επιχείρηση ηλεκτρικών οχημάτων Ampere της Renault.

Σηματοδοτεί έτσι μια στροφή στη στρατηγική της για τα ηλεκτρικά οχήματα – είχε προηγουμένως ανακοινώσει επένδυση έως και 200 εκατομμυρίων ευρώ στην Ampere. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει νέα οχήματα βασισμένα σε μοντέλα της Renault.

«Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην εξερεύνηση πιθανών δρόμων για συνεχιζόμενη συνεργασία, περιλαμβανομένων πιθανών οχημάτων OEM που θα παρέχονται από τη Renault και την Ampere», ανέφερε η Mitsubishi σε ανακοίνωσή της στις 19 Μαΐου.

Η Mitsubishi θα παρουσιάσει το νέο της Grandis την 1η Ιουλίου. Το SUV αυτό βασίζεται στο Renault Symbioz.

Ο κατασκευαστής θα λανσάρει διάδοχο του Eclipse Cross τον Σεπτέμβριο, ως αμιγώς ηλεκτρικό SUV βασισμένο στην πλατφόρμα Renault Scenic E-Tech. Το μικρό SUV ASX της Mitsubishi βασίζεται στο Renault Captur, ενώ το μικρό μοντέλο Colt βασίζεται στο Renault Clio.

Προηγούμενο άρθροInstacar: Drive Home για κατοίκους εξωτερικού
Επόμενο άρθροΕΕ: Ενίσχυση του ανανεώσιμου υδρογόνου – 15 έργα για χρηματοδότηση €1 δις