Από το Μάρτιο του 2022, το 3θυρο MINI, το 5θυρο MINI και το MINI Cabrio θα κυκλοφορήσουν στην έκδοση Resolute Edition. Η έκδοση αυτή θα διατίθεται επίσης για το MINI Cooper SE. 

Αποτελώντας το πρώτο πολυτελές μοντέλο στη μικρή κατηγορία, το MINI συνδυάζει συναρπαστική οδήγηση με αντισυμβατική γοητεία που προσελκύει διαφορετικά target groups, προτάσσοντας πλεονεκτήματα όπως η χαρακτηριστική σχεδίαση και ο σύγχρονος premium χαρακτήρας. Αυτός είναι και ο λόγος που το MINI απολαμβάνει μία μοναδική θέση σε αυτό το ανταγωνιστικό περιβάλλον. Το 3θυρο MINI με την κλασική φιλοσοφία αμαξώματος, όπως και το 5θυρο MINI με τη μεγαλύτερη πρακτικότητά του, συμβολίζει την αστική κινητικότητα στον 21ου αιώνα που είναι προσανατολισμένη στην εμπειρία. Η αληθινή αίσθηση MINI πηγάζει από την πληθωρική χαρά της ζωής και την εξωστρέφεια, κάτι το οποίο επεκτείνεται τώρα και στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης. Το MINI Cooper SE συνδυάζει το στυλ του αρχέτυπου μοντέλου με διασκεδαστική οδήγηση μηδενικών ρύπων. Επιπλέον, το MINI Cabrio ολοκληρώνει την αδιαμφισβήτητη εμφάνιση της μάρκας με μία ιδιαίτερα εξεζητημένη, νεανική, φρέσκια εμφάνιση.

Η Resolute Edition διατίθεται για το 3θυρο MINI Cooper και το 3θυρο MINI Cooper S, για το 5θυρο MINI Cooper και το 5θυρο MINI Cooper S. Επίσης, διατίθεται σε συνδυασμό με το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE. Οι πελάτες μπορούν να διασκεδάζουν οδηγώντας με την οροφή ανοιχτή στο αποκλειστικό στυλ της Resolute Edition με το MINI Cooper Cabrio και με το MINI Cooper S Cabrio.

Ελκυστικά στιλιστικά στοιχεία, κομψοί χρωματικοί συνδυασμοί

Τα αποκλειστικά στοιχεία σχεδίασης και τα χαρακτηριστικά εξοπλισμού της Resolute Edition ενισχύουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα των μοντέλων MINI και τα συνδυάζουν με μοντέρνες και ποιοτικές σχεδιαστικές πινελιές. Τα εξωτερικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μία παραδοσιακή χρωματική παλέτα χωρίς στοιχεία χρωμίου πλέον, κάτι το οποίο θα εφαρμοστεί και στα μελλοντικά μοντέλα MINI για λόγους βιωσιμότητας. Η χρωματική έκδοση Rebel Green δηλώνει γνήσιο σπορ χαρακτήρα και μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμη αποκλειστικά για το κορυφαίο σπορ μοντέλο MINI John Cooper Works (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,1 – 6,8 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 162 – 156 g/km κατά το πρότυπο WLTP). Συνδυάζεται με οροφή και καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών χρώματος Pepper White για το 3θυρο και 5θυρο μοντέλο. Στο MINI Cabrio Resolute Edition, η ηλεκτρικά αναδιπλούμενη μαλακή οροφή και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών έχουν μαύρο φινίρισμα.

Χρώμα ‘κατατεθέν’ αυτής της έκδοσης είναι το αποκλειστικό Resolute Bronze. Χρησιμοποιείται στα πλαίσια των προβολέων, στη μάσκα και στα πίσω φώτα, στα διακοσμητικά των εμπρός πλαϊνών πάνελ, στις χειρολαβές των θυρών και της πίσω πόρτας και, στο MINI Cooper S, στις εισαγωγές αέρα της εμπρός ποδιάς και στην τάπα του ρεζερβουάρ. Τα λογότυπα της μάρκας και τα σήματα με την ονομασία των μοντέλων δημιουργούν μία ελκυστική αντίθεση όπως και το εσωτερικό πλαίσιο της  μάσκας, η απόληξη του συστήματος εξαγωγής και η οριζόντια μπάρα της μάσκας του MINI Cooper S σε Piano Black. Στην έκδοση Resolute Edition του 3θυρου και του 5θυρου MINI υπάρχει επίσης μία μαύρη λωρίδα που διατρέχει το κάτω άκρο των παραθύρων.

Τόσο οι λωρίδες του καπό όσο και τα μαρσπιέ των εκδόσεων υιοθετούν ένα μοτίβο παράλληλων γραμμών με χρωματική διαβάθμιση μεταξύ μιας ανοιχτής και μιας σκούρας χρυσαφί απόχρωσης καθώς και το διακριτικό “RESOLUTE”. Η ασύμμετρη σχεδίαση τους προσδίδει μία ιδιαίτερα ποιοτική και αντισυμβατική εμφάνιση σε τυπικό στυλ MINI. Η διακριτική σπορ εμφάνιση των εκδόσεων ολοκληρώνεται με ζάντες ελαφρού κράματος 18-ιντσών σε σχεδίαση Pulse Spoke Black. Το MINI Cooper SE φέρει ζάντες ελαφρού κράματος 17-ιντσών σε σχεδίαση Electric Collection Spoke. Εναλλακτικά, ζάντες ελαφρού κράματος 17-ιντσών σε σχεδίαση Tentacle Spoke Black προσφέρονται για όλα τα μοντέλα.

Η αύρα αποκλειστικότητας στο εσωτερικό των εκδόσεων επιτείνεται με τα σπορ καθίσματα σε Black Pearl / Light Chequered fabric/leatherette (ύφασμα/δερματίνη), που συνδυάζονται με μαύρα υποβραχιόνια και προστατευτικά γονάτων. Αυτοί οι χρωματικοί συνδυασμοί εναρμονίζονται άριστα με το φινίρισμα Rebel Green και τις μαύρες και χρυσαφί λεπτομέρειες στο εξωτερικό. Η έκδοση MINI Yours Leather Lounge διατίθεται επίσης κατόπιν παραγγελίας σε Carbon Black με ιδιαίτερα εντυπωσιακή βαφή και αυλακώσεις καθώς και διάτρητο μοτίβο Union Jack (Αγγλική Σημαία) στα προσκέφαλα. Το σπορ τιμόνι από δέρμα Nappa φέρει ένα λογότυπο της έκδοσης στην κάτω ακτίνα, και η επένδυση οροφής του 3θυρου και του 5θυρου ΜΙΝΙ έχει ανθρακί απόχρωση.

Όπως και οι διαθέσιμες επιλογές καθισμάτων, οι επιφάνειες του εσωτερικού που δημιουργήθηκαν ειδικά για την Resolute Edition τονίζουν το πολυτελές στυλ των αυτοκινήτων. Παράλληλες και ομοιόμορφες καμπύλες με γραμμές, σε ανοιχτή χρυσαφί απόχρωση, σχηματίζουν ένα αριστοκρατικό ριγέ μοτίβο στο μαύρο φόντο των επιφανειών. Την ίδια στιγμή, παραπέμπουν στις ρίγες του καπό. Αυτά τα ειδικά σχεδιαστικά στοιχεία αναδεικνύονται με τη βοήθεια του πακέτου φωτισμού, του οποίου οι μονάδες LED προσφέρουν στοχευμένο φωτισμό εσωτερικού, αλλά και με τον κρυφό φωτισμό (Ambient Light), που επίσης περιλαμβάνει ένα πλαίσιο χαραγμένο με λέιζερ για το κεντρικό όργανο, φωτεινές λωρίδες στις πόρτες και στην περιοχή του cockpit καθώς και στις χειρολαβές των θυρών και στις περιοχές εισόδου. Επιπλέον, τα MINI Driving Modes αποτελούν μέρος του πακέτου εξοπλισμού που προορίζεται για την Resolute Edition.

Τα αποκλειστικά σχεδιαστικά στοιχεία της Resolute Edition συνθέτουν ένα περίτεχνο πακέτο που προσδίδει πολυτελές στυλ στο εξωτερικό και το εσωτερικό. Επίσης δένουν αρμονικά με την σαφή και απέριττη σχεδιαστική γλώσσα MINI.  Στο εσωτερικό, η κλασική σπορ αίσθηση χρωμάτων και υλικών συνδυάζεται με προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία. Η τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος MINI βελτιστοποιεί τον γρήγορο και διαισθητικό έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος, του ηχοσυστήματος και των συστημάτων επικοινωνίας, πλοήγησης και εφαρμογών. Live widgets στην οθόνη αφής των 8,8 ιντσών στο κεντρικό όργανο χρησιμοποιούνται για την ενεργοποίηση του επιθυμητού στοιχείου του μενού, που μπορεί να επιλεγεί με μία απλή κίνηση του χεριού (swipe) όπως σε ένα smartphone.

Προηγούμενο άρθροΟ καλύτερος μήνας της Dacia στην ελληνική αγορά
Επόμενο άρθροΤαξινομήσεις: ο Ιανουάριος 2022 στο επίπεδο του 2013