Δεν θα είναι το El-Born που βασίζεται στο VW ID3, αλλά το Mii του τμήματος A, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα διατεθεί στο εμπόριο από την Seat. Το Mii είναι βασισμένο στο VW e-Up και φέρει ηλεκτροκινητήρα 61kW που συνδυάζεται με μια μπαταρία 36.8kWh για εμβέλεια 260 χιλιομέτρων κατά WLTP.

Όταν το ηλεκτρικό Mii διατεθεί στις κύριες αγορές του – Γερμανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ιταλία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία και Σουηδία – μέχρι το τέλος του έτους, θα είναι ένα από τα πιο οικονομικά προσιτά ηλεκτρικά οχήματα, όπως ισχυρίζεται η Seat. Η ισπανική θυγατρική της VW λέει πως θα έχει την τιμή ενός ισοδύναμου οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης στην κατηγορία, αλλά το TCO θα είναι χαμηλότερο καθώς ένα EV απαιτεί λιγότερη συντήρηση και η ηλεκτρική ενέργεια είναι φθηνότερη από τα καύσιμα.

Οι προπωλήσεις του ηλεκτρικού SEAT Mii θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο. Τα επόμενα ηλεκτρικά μοντέλα της Seat θα περιλαμβάνουν υβριδικές εκδόσεις plug-in του Tarraco και του Leon καθώς και του Cupra Formentor.

Προηγούμενο άρθρο‘Ηλθε στην Ελλάδα η νέα A-Class Sedan
Επόμενο άρθροΗ έρευνα για την Οδική Ασφάλεια στην Ψηφιακή Εποχή