Επιστρέφει στην κανονικότητα η Mercedes-Benz με επανεκκίνηση παραγωγής στα εργοστάσια αυτοκινήτων της, μετά την αναστολή, από τα μέσα Απριλίου ενώ από τον Ιούνιο, όλα τα εργοστάσιά της παγκοσμίως επαναλειτουργούν συντονισμένα. 

  • Η Mercedes-Benz συνεχίζει την καμπάνια προϊόντων και ηλεκτροκίνησης
  • Πλήρη μέτρα πρόληψης λοιμώξεων συμφωνήθηκαν και εφαρμόστηκαν από κοινού με το Συμβούλιο Εργαζομένων

Mercedes-Benz: Επιστρέφει στην κανονικότητα

Μετά την περίοδο αναστολής παραγωγής λόγω της πανδημίας του COVID-19, τα εργοστάσια αυτοκινήτων της Mercedes-Benz ξεκίνησαν επιτυχώς την σταδιακή παραγωγή. Από τον Ιούνιο και μετά, επαναλειτουργούν και πάλι όλα τα εργοστάσιά της παγκοσμίως. Στις 20 Απριλίου, τα εργοστάσια κινητήρων και εξαρτημάτων της Γερμανίας ξανάρχισαν σταδιακά την παραγωγή, ακολουθούμενα από τα εργοστάσια συναρμολόγησης της Mercedes-Benz. Τα διεθνή εργοστάσια παραγωγής της εταιρείας έχουν παράλληλα ξαναρχίσει σταδιακά την παραγωγή. Η υγεία και η ασφάλεια όλων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την εταιρεία. Η αύξηση της παραγωγής είναι ευέλικτη ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες εξελίξεις και τους κανονισμούς κάθε χώρας. Με την επανέναρξη της συντονισμένης παραγωγής, η εταρεία συνεχίζει την καμπάνια προϊόντων και ηλεκτροκίνησης και εξυπηρετεί τη μεγαλύτερη αγορά πωλήσεών της στην Κίνα, όπου παρατηρείται και πάλι σημαντική αύξηση της ζήτησης.

Ο Jörg Burzer, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz AG, Production and Supply Chain Management, δήλωσε “Από κοινού με ολόκληρη την ομάδα, χαίρομαι που ξεκινάμε σταδιακά την επαναλειτουργία παραγωγής μας συντονισμένα. Η ευελιξία είναι αυτό που μετράει τώρα: η ευελιξία των εργοστασίων μας αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς μας στόχους και μας βοήθησε στην επανεκκίνηση. Η κύρια προτεραιότητά μας είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 και η παροχή ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος στους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και τους παρόχους υπηρεσιών. Λειτουργούμε με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και θα αυξήσουμε την παραγωγή μας σταδιακά”.

Λόγω της πανδημίας του COVID-19, η Daimler αποφάσισε την αναστολή του μεγαλύτερου μέρους της παραγωγής της, καθώς και τη λειτουργία της σε επιλεγμένες διοικητικές ευρωπαϊκές περιφέρειες για μια αρχική περίοδο δύο εβδομάδων (23 Μαρτίου έως 5 Απριλίου 2020). Ακολούθησε η μερική απασχόληση στη Γερμανία από τις 6 Απριλίου. Η κατάσταση εντός εταιρείας παραμένει ρευστή. Η μερική απασχόληση συνεχίζεται σε ορισμένους τομείς και επηρεάζει τα εργοστάσια αυτοκινήτων, βαν και επαγγελματικών οχημάτων στη Γερμανία. Οι απαραίτητες βασικές λειτουργίες, καθώς και ο μελλοντικός σχεδιασμός και τα στρατηγικά προγράμματα εξαιρέθηκαν της μερικής απασχόλησης, ώστε οι εργασίες να μπορούν να επαναληφθούν γρήγορα μετά την κρίση. Για τις διεθνείς εγκαταστάσεις ισχύουν ειδικές ρυθμίσεις ανά χώρα. Προς τούτο, η εταιρεία εφαρμόζει τις συστάσεις διεθνών, εθνικών και τοπικών αρχών. Η διοίκηση της Daimler παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση και θα λάβει περαιτέρω ανάλογα μέτρα.

Προηγούμενο άρθροΟ Όμιλος EEG παρουσίασε τους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων
Επόμενο άρθροHyundai: 30 χρόνια καινοτομιών στην ηλεκτροκίνηση