Mercedes-Benz: επενδύσεις 60 δισ. ευρώ την πενταετία
Ola Källenius, CEO των Daimler AG και Mercedes-Benz AG

Το Εποπτικό Συμβούλιο της Daimler AG ενέκρινε το πενταετές Επιχειρηματικό Σχέδιο της Mercedes-Benz, που προβλέπει επενδύσεις 60 δισ. ευρώ και τη στρατηγική της να καταστεί αμιγώς ηλεκτρική.

Μετά την απόσχιση της Daimler Truck, η Mercedes-Benz θα επικεντρωθεί σταθερά στις ευκαιρίες κέρδους και ανάπτυξης επιβατικών αυτοκινήτων και βαν. Η μάρκα πολυτελείας θα αγωνιστεί για ηγετική θέση στον τομέα των ηλεκτροκινητήρων και του λογισμικού αυτοκινήτου.

Οι επενδύσεις άνω των 60 δισ. ευρώ για τα έτη 2022 – 2026 αφορούν στον μελλοντικό μετασχηματισμό της Mercedes-Benz που βασίζεται στο λογισμικό και στις μηδενικές εκπομπές.

Η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει σημαντικά το κόστος των μπαταριών έως το 2030 και να επιτύχει τους στόχους προϋπολογισμού, συρρικνώνοντας το κεφαλαιουχικό κόστος και τις δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης,μεταξύ 2019 και 2025, κατά 20%. Ωστόσο θα παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο εκείνες που αφορούν στην ηλεκτροκίνηση του χαρτοφυλακίου προϊόντων και τα μέτρα ψηφιοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των βημάτων προς την αυτόνομη οδήγηση.

Η ανακοίνωση ενισχύει τη δέσμευση της Mercedes-Benz για μηδενικές εκπομπές έως το 2030 και επίτευξη των στόχων περιθωρίων κέρδους. Η στρατηγική περιλαμβάνει αύξηση εσόδων ανά όχημα και σταδιακή μετάβαση σε πρότυπο άμεσων πωλήσεων ενώ επιτρέπει έλεγχο της τιμολόγησης και υποστήριξη της διαδικασίας μέσω αύξησης εσόδων από ψηφιακές υπηρεσίες.

Ο Ola Källenius, CEO των Daimler AG και Mercedes-Benz AG, δήλωσε πως θα ακολουθήσουν σαφή στρατηγική παροχής βιώσιμης αξίας. «Στόχος μας είναι η τεχνολογική πρωτοπορία στην κατηγορία πολυτελών αυτοκινήτων και στον τομέα των premium βαν, παραμένοντας δεσμευμένοι στους φιλόδοξους στόχους περιθωρίων κέρδους».

Φωτογραφία: Daimler

Προηγούμενο άρθροΟ πρώτος ευρωπαϊκός σταθμός εναλλαγής μπαταριών Nio
Επόμενο άρθροΤο πειραματικό GR Yaris με υδρογόνο