Δημοσιεύθηκε ο έκτος Aπολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της Mercedes-Benz Ελλάς. Η εταιρεία εξέδωσε για πρώτη φορά Απολογισμό ΕΚΕ το 2013, αποτελώντας την πρώτη εταιρεία από το χώρο του αυτοκινήτου που προέβη σε τέτοιου είδους κίνηση όσον αφορά στη διαφάνεια.

Σήμερα, έξι χρόνια μετά, συνεχίζει σταθερά να εκδίδει ετήσιο Απολογισμό παραμένοντας η μοναδική εταιρεία από το χώρο στην Ελλάδα αποδεικνύοντας ότι η υπεύθυνη λειτουργία αποτελεί δομικό κομμάτι της εταιρικής της κουλτούρας.

Η ακεραιότητα, η κοινωνία, η χώρα, οι εργαζόμενοι και το περιβάλλον αποτελούν τους πυλώνες της Υπευθυνότητας για τη Mercedes-Benz Ελλάς, όπως περιγράφονται. Η εταιρεία εστιάζεται σε αυτούς και σε όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους κοινωνικούς εταίρους, αντανακλώντας την εξωστρέφεια και τη δέσμευσή της για υπεύθυνη ανάπτυξη και στους πέντε αυτούς τομείς.

O Απολογισμός της Mercedes-Benz Ελλάς αφορά στην περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2018 και σε όλες τις δραστηριότητες στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του τομέα οικονομικών υπηρεσιών, ενώ έχει συνταχθεί ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες του προτύπου GRI (Global Reporting Initiative) σε επίπεδο συμφωνίας ‘Core’.

Σε αυτόν παρουσιάζει τη φιλοσοφία της, τις ενέργειες, τα επιτεύγματα, καθώς και τις περιοχές για περαιτέρω βελτίωση, κάνοντας αναφορά σε 29 μελλοντικούς στόχους, 67 δημοσιοποιήσεις GRI και συνολικά σε 205 ποσοτικούς δείκτες (από 195 την προηγούμενη χρονιά).

Ο Απολογισμός της Mercedes-Benz Ελλάς αναφέρεται μεταξύ άλλων στα εξής:

  • Παρήγαγε ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές (φωτοβολταϊκά) που αντιστοιχεί στο 28,5% της συνολικής της ανάγκης σε ηλεκτρική ενέργεια.
  • Αύξησε τον αριθμό των οχημάτων με τουλάχιστον ένα προηγμένο σύστημα οδικής ασφάλειας που πουλήθηκαν κατά 1,4%, σε σχέση με το 2017.
  • Διέθεσε το 89% του συνολικού προϋπολογισμού αγορών σε εγχώριους προμηθευτές.
  • Έχει συνεισφέρει στη δημιουργία 781 θέσεων εργασίας στο Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο Διανομέων και Επισκευαστών.
  • Δεν δέχθηκε κανένα παράπονο για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, περιβάλλοντος ή παραπλανητικής διαφήμισης.
  • Έχει παραδώσει Κώδικα Ηθικής Ακεραιότητας στο 100% των εργαζόμενών της.
  • H Mercedes-Benz Ελλάς πέτυχε να μειώσει τη συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και τις συνολικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 4,3% και 4,8% αντίστοιχα (δηλαδή 68,9 MWh και 75,9 τόνοι CO2), σε σχέση με το 2017.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το έντυπο του Απολογισμού.

 

Προηγούμενο άρθροΝέο MINI John Cooper Works GP
Επόμενο άρθροH LeasePlan Hellas συμμετείχε στην αναδάσωση του Υμηττού