Η Mercedes-Benz Group China Ltd. και η BMW Brilliance Automotive Ltd. ανακοίνωσαν τη μεταξύ τους συμφωνία δημιουργίας κοινοπραξίας 50:50 στην Κίνα για τη λειτουργία δικτύου φόρτισης υψηλής ισχύος και την παροχή υπηρεσιών φόρτισης υψηλής ποιότητας στους Κινέζους πελάτες.

Η Mercedes-Benz και η BMW θα εφαρμόσουν την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από τις παγκόσμιες και κινεζικές διαδικασίες φόρτισης και θα εκμεταλλευτούν την κατανόηση των νέων κινεζικών ενεργειακών οχημάτων (NEV) και θα προσφέρουν ταχείες, πρακτικές, αξιόπιστες και εξατομικευμένες λύσεις φόρτισης σην κινεζική αγορά. Στόχος της συνεργασίας είναι η βελτίωση της εμπειρίας δημόσιας φόρτισης των πελατών.

Η κοινοπραξία στοχεύει στη δημιουργία δικτύου τουλάχιστον 1.000 σταθμών φόρτισης υψηλής ισχύος με περίπου 7.000 φορτιστές υψηλής ισχύος έως το τέλος του 2026, υιοθετώντας τεχνολογίες φόρτισης αιχμής. Οι σταθμοί αναμένεται να αρχίσουν να λειτουργούν το 2024 σε περιοχές με τα περισσότερα NEV, ενώ θα επεκταθούν περαιτέρω σε όλη τη χώρα.

Το premium δίκτυο φόρτισης θα είναι προσβάσιμο στο ευρύ κοινό, ενώ οι πελάτες των Mercedes-Benz Group και BMW Group θα απολαμβάνουν αποκλειστικά προνόμια, όπως plug & charge και online κράτηση απρόσκοπτης ψηφιακής εμπειρίας. Η κοινοπραξία θα προμηθεύεται ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες, για βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον εμπειρία φόρτισης.

Η συμφωνία υπόκειται σε έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Προηγούμενο άρθροΠερισσότερες αιτήσεις στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»
Επόμενο άρθροACEA: το μελλοντικό οικοσύστημα κινητικότητας της ΕΕ