Η Ford ανακοίνωσε νέο μεγάλο συγκρότημα παραγωγής στο Τενεσί και δύο μονάδες μπαταριών στο Κεντάκι σε συνεργασία με την SK Innovation. Μια επένδυση 11,4 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία 11.000 θέσεων εργασίας και την τροφοδοσία νέας σειράς προηγμένων ηλεκτρικών οχημάτων.

  • Η Blue Oval City θα είναι η μεγαλύτερη μονάδα κατασκευής αυτοκινήτων στην 118χρονη ιστορία της εταιρείας. Θα είναι επίσης η πιο καθαρή και η πιο αποδοτική. Θα παράγει ηλεκτρικά οχήματα σε κλίμακα που “δεν μπορούσαμε ούτε να φανταστούμε πριν από 10 χρόνια”, λέει η ανάρτηση της εταιρείας στο Twitter. Tο συγκρότημα θα κατασκευαστεί σε μια περιοχή σχεδόν 6 τετραγωνικών μιλίων στο δυτικό Τενεσί και θα κατασκευάζει τα ηλεκτρικά pickup F-Series και μπαταρίες.
  • Επιπλέον, ένα νέο BlueOvalSK Battery Park πρόκειται να κτιστεί στο κέντρο του Κεντάκι, αποτελούμενο από δύο μονάδες μπαταριών που θα τροφοδοτήσουν μια νέα σειρά Ford και Lincoln EV
  • Η Ford και η SK Innovation σχεδιάζουν να επενδύσουν 11,4 δισ. δολάρια και να δημιουργήσουν σχεδόν 11.000 νέες θέσεις εργασίας – κοντά στις 6.000 στο Στάντον του Τενεσί και 5.000 στο Γκλέντεϊλ του Κεντάκι. Η παραγωγή των νέων ηλεκτρικών οχημάτων και των προηγμένων μπαταριών ιόντων λιθίου θα ξεκινήσει το 2025
  • Τα τρία νέα εργοστάσια μπαταριών BlueOvalSK – δύο στο Κεντάκι και ένα στο Τενεσί – θα εξασφαλίσουν 129 γιγαβατώρες το χρόνο παραγωγικής ικανότητας για τη Ford
  • Αυτές οι επενδύσεις βασίζονται στις πρόσφατες ανακοινώσεις της Ford πως θα συνεργαστεί με την Redwood Materials για την ανακύκλωση μπαταριών κλειστού βρόχου και θα πραγματοποιήσει μια νέα επένδυση για την αύξηση της παραγωγής του F-150 Lightning pickup στο Dearborn του Μίσιγκαν, από το επόμενο έτος
  • Η Ford επενδύει 90 εκατ. δολάρια στο Τέξας -συνολικά 525 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ- για να εκπαιδεύσει εξειδικευμένους τεχνικούς για την εξυπηρέτηση συνδεδεμένων, ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών.

Η Ford Motor Company ανακοίνωσε το σχέδιό της για δύο νέα τεράστια, περιβαλλοντικά και τεχνολογικά προηγμένα συγκροτήματα στο Τενεσί και το Κεντάκι που θα παράγουν την επόμενη γενιά ελαφρών ηλεκτρικών pickup της Σειράς F και τις μπαταρίες που θα τροφοδοτούν τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα Ford και Lincoln.

Η Ford σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη αμερικανική επένδυση σε ηλεκτρικά οχήματα. Από κοινού με τον εταίρο της, SK Innovation, σχεδιάζει να επενδύσει 11,4 δισ. δολάρια και να δημιουργήσει σχεδόν 11.000 νέες θέσεις εργασίας στις μεγάλες εγκαταστάσεις του Τενεσί και του Κεντάκι, ενισχύοντας τις τοπικές κοινότητες και αναδεικνύοντας τη Ford ως κορυφαίο εργοδότη.

Ένα νέο συγκρότημα 5,6 δισ. δολαρίων στο Στάντον του Τενεσί, που ονομάζεται Blue Oval City, θα δημιουργήσει περίπου 6.000 νέες θέσεις εργασίας επανεξετάζοντας τον τρόπο που κατασκευάζονται οχήματα και μπαταρίες.

Η Blue Oval City θα γίνει ένα κάθετα ολοκληρωμένο οικοσύστημα για τη Ford συγκεντρώνοντας μια διευρυμένη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων F-Series και θα περιλαμβάνει το εργοστάσιο μπαταριών BlueOvalSK, βασικούς προμηθευτές και ανακύκλωση. Το νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης της Ford στο Τενεσί έχει σχεδιαστεί ως μονάδα ουδέτερου άνθρακα και μηδενικών αποβλήτων προς υγειονομική ταφή μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Στο κεντρικό Κεντάκι, η Ford σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα αποκλειστικό συγκρότημα κατασκευής μπαταριών με την SK Innovation – το BlueOvalSK Battery Park 5,8 δισ. δολαρίων – δημιουργώντας 5.000 θέσεις εργασίας. Τα δίδυμα εργοστάσια μπαταριών στην περιοχή προορίζονται να τροφοδοτήσουν τα εργοστάσια συναρμολόγησης της Βόρειας Αμερικής της Ford με τοπικά συναρμολογημένες μπαταρίες για την τροφοδοσία ηλεκτρικών οχημάτων επόμενης γενιάς Ford και Lincoln. Οι επενδύσεις στα νέα εργοστάσια μπαταριών του Τενεσί και του Κεντάκι προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν μέσω της BlueOvalSK, μιας νέας κοινοπραξίας που θα δημιουργηθεί από τη Ford και την SK Innovation, με την επιφύλαξη των οριστικών συμφωνιών, κανονιστικών εγκρίσεων κλπ.

“Αυτή είναι μια μετασχηματιστική στιγμή κατά την οποία η Ford θα οδηγήσει τη μετάβαση της Αμερικής στα ηλεκτρικά οχήματα και θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή καθαρής παραγωγής, ουδέτερης άνθρακα”, δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Ford, Bill Ford. «Με αυτήν την επένδυση και το πνεύμα καινοτομίας, μπορούμε να επιτύχουμε στόχους που θεωρούνται αμοιβαία αποκλειστικοί[i] – να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας, να κατασκευάσουμε υπέροχα ηλεκτρικά οχήματα που οι Αμερικανοί θα αγαπήσουν και να συμβάλουμε στην ευημερία του έθνους μας».

Η είδηση αυτή έρχεται εν μέσω έντονης ζήτησης για το καινούργιο Ford F-150 Lightning pickup, τα ηλεκτρικά οχήματα E-Transit και Mustang Mach-E και σε συνέχεια πρόσφατης ανακοίνωσης της Ford για επέκταση της παραγωγικής της ικανότητας και δημιουργία θέσεων εργασίας στο κέντρο ηλεκτρικών οχημάτων Ford Rouge στο Dearborn του Μίσιγκαν.

“Αυτή είναι η στιγμή μας – η μεγαλύτερη μας επένδυσή μας – για να βοηθήσουμε στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για την Αμερική”, δήλωσε ο Jim Farley, πρόεδρος και CEO της Ford. «Κινούμαστε τώρα για να προσφέρουμε πρωτοποριακά ηλεκτρικά οχήματα για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Πρόκειται για τη δημιουργία καλών θέσεων εργασίας που υποστηρίζουν αμερικανικές οικογένειες, ένα εξαιρετικά αποδοτικό, ουδέτερο σε άνθρακα σύστημα παραγωγής και μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση που προσφέρει αξία στις κοινότητες, τους εμπόρους και τους μετόχους ».

Η επένδυση της Ford ύψους 7 δισ. δολαρίων είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ από οποιονδήποτε κατασκευαστή αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. Μέρος της επένδυσης άνω των 30 δισ. δολαρίων της Ford σε ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025, αυτή η επένδυση υποστηρίζει τον μακροπρόθεσμο στόχο της εταιρείας να δημιουργήσει ένα βιώσιμο αμερικανικό οικοσύστημα παραγωγής και να επιταχύνει την πρόοδό της προς την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα, υποστηριζόμενη από επιστημονικούς στόχους σύμφωνα με τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Συνολικά, η Ford αναμένει ότι το 40% έως 50% του όγκου των οχημάτων της παγκοσμίως θα είναι πλήρως ηλεκτρικά έως το 2030.

“Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Ford καθώς ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του αυτοκινήτου”, δήλωσε ο Dongseob Jee, πρόεδρος της επιχείρησης μπαταριών, SK Innovation. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα κάνουμε αυτό το αποφασιστικό άλμα από κοινού, ως εταίροι, και θα επιτύχουμε το κοινό μας όραμα για έναν καθαρότερο πλανήτη. Η κοινοπραξία μας, BlueOvalSK, θα ενσαρκώσει αυτό το πνεύμα συνεργασίας. Ανυπομονούμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας που βασίζεται στην εμπιστοσύνη προσφέροντας την κορυφαία πρόταση στην αγορά μας, εμπειρία και τεχνογνωσία αιχμής».


[i] Σ.Σ. Αμοιβαία αποκλειστικός είναι ένας στατιστικός όρος που περιγράφει δύο ή περισσότερα γεγονότα που δεν μπορούν να συμβούν ταυτόχρονα.

Προηγούμενο άρθροΗ Nissan παρουσίασε το e-POWER Sylphy στην Κίνα
Επόμενο άρθροΤο νέο Peugeot 308 και τα 211 χρόνια της μάρκας