Μετά την επιστροφή της Goodyear στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αντοχής (WEC) της FIA, η εταιρεία ελαστικών ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει τις ίδιες προδιαγραφές ελαστικών σε ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας (LMP2) του European Le Mans Series το 2020.

Τον περασμένο μήνα, η ιστορική επιστροφή της Goodyear στο WEC αποτέλεσε για την μάρκα ελαστικών, που έχει κατακτήσει 14 φορές τον 24ωρο αγώνα του Le Mans, μια νέα δέσμευση στους αγώνες σπορ αυτοκινήτων κορυφαίου επιπέδου. Από την στιγμή της ανακοίνωσης επιστροφής, οι ομάδες με ελαστικά Goodyear έχουν κατακτήσει θέσεις στο βάθρο και pole positions στον 6ωρο αγώνα του Fuji.

Τα αυτοκίνητα στην κορυφαία κατηγορία του European Le Mans Series (ELMS) τρέχουν με τις ίδιες προδιαγραφές ελαστικών με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αντοχής (WEC) και αυτό θα επιτρέψει στην Goodyear να επιταχύνει την ανάπτυξη των αγωνιστικών ελαστικών αντοχής τελευταίας γενιάς, όπως εξηγεί ο Ben Crawley, Διευθυντής της Goodyear Racing: “Η Goodyear είναι ηγέτης της βιομηχανίας στην ανάπτυξη ελαστικών υπερ-υψηλών αποδόσεων  για σπορ αυτοκίνητα. Η επιστροφή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αντοχής (WEC) σηματοδοτεί ότι η γνώση και η τεχνολογία μας θα εφαρμοστούν σε ένα από τα πιο απαιτητικά πρωταθλήματα αγώνων. Το γεγονός ότι επεκτείνουμε αυτή την ανάπτυξη και στο ELMS σημαίνει ότι πρόκειται να συνεργαστούμε με ένα ευρύτερο φάσμα αυτοκινήτων, ομάδων και οδηγών, καθώς και να παρουσιάσουμε το brand Goodyear σε μερικά από τα πιο διάσημα σιρκουί της Ευρώπης”.

Την ίδια στιγμή το ELMS ανακοίνωσε ότι όλοι οι συμμετέχοντες στην κατηγορία LMGTE 2020, για supercars παραγωγής, θα τρέξουν με τα αγωνιστικά ελαστικά Goodyear Eagle F1 SuperSport. H κατηγορία LMGTE περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των Ferrari F488 GTE EVO, Porsche 911 RSR και Aston Martin Vantage V8.

Όπως συμπλήρωσε ο Ben Crawley: “Η κατηγορία LMGTE ταιριάζει πλήρως με το πρόσφατο λανσάρισμα του ελαστικού δρόμου Eagle F1 SuperSport της Goodyear.  Η τελική έκδοση αυτής της σειράς, το Eagle F1 SuperSport RS έχει σχεδιαστεί για τις Porsche 911 GT2 RS και GT3 RS ενώ επίσης σχεδιάζονται διαστάσεις για να ταιριάζουν με μοντέλα άλλων κορυφαίων κατασκευαστών σπορ αυτοκινήτων. Στο ELMS, θα προσφέρουμε μια σειρά ελαστικών που προσφέρει την απόδοση, τη συνέπεια και την ανθεκτικότητα που απαιτείται για μια ευρεία γκάμα αυτοκινήτων”.

Ο CEO του ELMS, Gérard Neveu δήλωσε: “Η Goodyear είναι ένα από τα εμβληματικά ονόματα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Με 14 νίκες στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, φέρνουν τη μεγάλη εμπειρία, το κύρος, τις επενδύσεις και την τεχνολογία τους στο European Le Mans Series. Είμαστε περήφανοι που η Goodyear επέλεξε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αντοχής (WEC) και το European Le Mans Series (ELMS) για να αναδείξει την επιστροφή της στους διεθνείς αγώνες σπορ αυτοκινήτων’.

Το European Le Mans Series είναι η κορυφαία Ευρωπαϊκή σειρά αγώνων αντοχής στον κόσμο με μια σειρά αγώνων 4 ωρών στη Βαρκελώνη, στη Μόντσα, στο Le Castellet, στο Silverstone, στο SpaFrancorchamps και στο Portimao. Η σεζόν του 2020 αρχίζει με τον 4ωρο αγώνα της Βαρκελώνης στις 5 Απριλίου.

Προηγούμενο άρθροΗ Volkswagen επαναπροσδιορίζει την κατηγορία του Golf
Επόμενο άρθροΚαινοτομίες για το περιβάλλον, Suzuki Green