Με ελαστικά Yokohama 4 ομάδες στο Nürburgring

Η Yokohama Rubber Co., Ltd., ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα προμηθεύσει με τα αγωνιστικά ελαστικά της ADVAN επτά αυτοκίνητα τεσσάρων ομάδων, που θα αγωνιστούν στον 49ο 24-Ωρο Αγώνα Αντοχής του Nürburgring (49th ADAC TOTAL 24h-Rennen), στις 3-6 Ιουνίου.

Στις υποστηριζόμενες ομάδες περιλαμβάνονται η Walkenhorst Motorsport, μια αγωνιστική ομάδα της BMW, που σύναψε πέρυσι συμφωνία συνεργασίας με τα ελαστικά Yokohama. Τέσσερα αγωνιστικά της Walkenhorst θα τρέχουν με ελαστικά ADVAN, συμπεριλαμβανομένων τριών αυτοκινήτων BMW M6 GT3 που συμμετέχουν στην κορυφαία κατηγορία SP9. Τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούν ελαστικά ADVAN A005 για στεγνό οδόστρωμα και ελαστικά ADVAN A006 για υγρό οδόστρωμα.

Οι υποστηριζόμενες ομάδες της Walkenhorst Motorsport στην κατηγορία SP9 απαρτίζονται από ομάδες με επικεφαλής τον David Pittard, τον πρωταθλητή της κατηγορίας SP9 Pro στη σειρά Nürburgring Endurance 2020 (NLS) και τον Jörg Müller, πρώην οδηγό της BMW Works,  γνωστό για τις εξαιρετικές του επιδόσεις στους Αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC), καθώς και σε αγώνες του SUPER GT. Παράλληλα, τα ελαστικά Yokohama υποστηρίζουν την Walkenhorst BMW M4 GT4 που τερμάτισε πρώτη μεταξύ των αυτοκινήτων της κατηγορίας SP10, στον κατατακτήριο αγώνα που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο. Εκτός από τις ομάδες της  Walkenhorst Motorsport, τρεις άλλες ομάδες θα αγωνιστούν με ελαστικά ADVAN στις κατηγορίες AT, SP3 και SP4.

Σύμφωνα με το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο διαχείρισης, με την  ονομασία Yokohama Transformation 2023 (YX2023), η Yokohama στοχεύει στη μεγιστοποίηση των ποσοστών πωλήσεων των ελαστικών της με υψηλή προστιθέμενη αξία, δηλαδή της  εμβληματικής σειράς ADVAN, της σειράς  ελαστικών GEOLANDAR για SUV και φορτηγά, όπως  και  λοιπών χειμερινών ελαστικών. Μία από τις βασικές πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής είναι η τοποθέτηση των ελαστικών ADVAN και GEOLANDAR ως μέρος του εργοστασιακού εξοπλισμού σε νέα αυτοκίνητα.

Η εταιρεία ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ, εισάγει και διανέμει τα υψηλής ποιότητας ελαστικά Yokohama στην ελληνική αγορά, από το 1957. Περισσότερα για τα ελαστικά Yokohama εδώ.

Προηγούμενο άρθροΔήμος Αθηναίων – Ι.Ο.ΑΣ.: Κέντρο Ποδηλάτου
Επόμενο άρθροΜνημόνιο συνεργασίας ΔΕΗ – ΕΛΙΝΟΙΛ