Ο Martin Witt νέος Επικεφαλής της Volvo Group Venture Capital
Ο Martin Witt νέος Επικεφαλής της Volvo Group Venture Capital

Ο Martin Witt ανέλαβε Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της Volvo Group Venture Capital από την 1η Ιουνίου 2020. Θα αναφέρεται στην Anna Westerberg, Senior Vice President της Volvo Group Connected Solutions.

Πριν την ένταξή του στο Volvo Group, ο Martin Witt κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Accenture Strategy με αρμοδιότητα τη δραστηριότητα στο Γκέτεμποργκ, της σουηδικής μονάδας Επιχειρηματικής Στρατηγικής και της κοινότητας Στρατηγικής Αυτοκίνησης των Σκανδιναβικών χωρών. Ο Martin έχει 16 χρόνια εκτεταμένης εμπειρίας στη συμβουλευτική στρατηγική με έμφαση στους κλάδους Βιομηχανίας, Αυτοκίνησης και Προϊόντων / Υπηρεσιών. Είναι κάτοχος M.Sc. Βιομηχανικής Μηχανικής και Διοίκησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Chalmers.

Στη Volvo Group Venture Capital, ο Martin Witt θα ηγηθεί της δραστηριότητας πραγματοποίησης επενδύσεων σε καινοτόμες εταιρείες με προσανατολισμό στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής, καθώς και στη διαφοροποίηση προϊόντων και στη στήριξη της συνεργασίας μεταξύ εταιρειών startup και του Volvo Group.

Με βάση τις τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον των μεταφορών και τις στρατηγικές προτεραιότητες του Volvo Group οι επενδυτικοί τομείς εστίασης της Volvo Group Venture Capital είναι οι Αυτόνομες Λύσεις, οι Συνδεδεμένες Υπηρεσίες και η Ηλεκτρική Κινητικότητα. Το πεδίο εφαρμογής είναι παγκόσμιο με έμφαση στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Προηγούμενο άρθροNissan και Sunwoda από κοινού στην ανάπτυξη μπαταριών
Επόμενο άρθρο35 περιπολικά Hyundai i30 στην Ελληνική Αστυνομία