Luca de Meo: ο ισχυρότερος στην αυτοκινητοβιομηχανία

Ο Luca de Meo είναι ο ισχυρότερος στην αυτοκινητοβιομηχανία, αφού βρίσκεται στην κορυφή του Autocar Power List 100 για το 2023.

Πρόκειται για μια λίστα με τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Μετά την ανακήρυξή του ως «Group CEO 2023» από το Automotive News στις αρχές Σεπτεμβρίου 2023, ο Luca de Meo είναι «το πιο ισχυρό πρόσωπο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας» σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Autocar Business.

Η Power List κατατάσσει τους 100 ηγέτες της αυτοκινητοβιομηχανίας με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: παγκόσμια εμβέλεια και επιρροή,  ύψος δαπανών, διαφημιστική δαπάνη, τεχνολογική επιρροή, μελλοντικές δυνατότητες ανάπτυξης,  κεφαλαιοποίηση αγοράς.

«Με τιμά αυτό το βραβείο. Αναγνωρίζει το τιτάνιο έργο που έκανε η ομάδα του Renault Group τα τελευταία τρία χρόνια, μετασχηματίζοντας σε βάθος αυτή τη μεγάλη εταιρεία για να την επαναφέρει εκεί που της αξίζει, στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας. Πέρα από τη δομική αποκατάσταση των οικονομικών του ομίλου και την προετοιμασία της καλύτερης γκάμας των τελευταίων τριών δεκαετιών, μετατρέπουμε τη Renault σε ένα νέο είδος εταιρείας αυτοκινήτων: έτοιμη για το μέλλον, πιο οριζόντια, συνεργαζόμενη με τους καλύτερους για να καλύψει μια απίστευτα ευρύτερη, πιο διαφοροποιημένη και ευμετάβλητη αλυσίδα αξίας σε σχέση με τα τελευταία 150 χρόνια. Παραμένουμε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι γιατί οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ δύσκολες, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι έχουμε βάλει τους εαυτούς μας στην κατάσταση να ηγηθούμε στο νέο τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας που αναδύεται»,  δήλωσε ο Luca de Meo, CEO του Renault Group και της Ampere.

Προηγούμενο άρθροΟι πρωτιές συνεχίζονται για το Opel Corsa
Επόμενο άρθροVolvo Cars: ισχυροποιεί τη δέσμευσή της για κλιματική δράση