Η LG Energy Solution και η Honda εγκαινιάζουν εργοστάσιο μπαταριών EV στο Οχάιο
LG Energy Solution - Honda: εργοστάσιο κοινοπραξίας μπαταριών EV στο Οχάιο

Η Honda και η LG Energy Solution πραγματοποίησαν επίσημη τελετή θεμελίωσης εργοστασίου μπαταριών EV νέας κοινοπραξίας, εκτάσεως άνω των 2 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδών, στην Κομητεία Fayette, κοντά στην Jeffersonville του Οχάιο.

Οι δύο εταιρείες δεσμεύτηκαν να επενδύσουν 3,5 δισ. δολάρια στο εργοστάσιο της νέας κοινοπραξίας και η συνολική επένδυση αναμένεται να φτάσει τα 4,4 δισ. δολάρια. Το εργοστάσιο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024, δημιουργώντας 2.200 θέσεις εργασίας και ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 40 GWh. Η κοινοπραξία θα διαθέτει μπαταρίες ιόντων λιθίου τεχνολογίας αιχμής, υποστηρίζοντας το σχέδιο της Honda για κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (EV) στη Βόρεια Αμερική.

Στην τελετή παρέστησαν ο Toshihiro Mibe, πρόεδρος και CEO της Honda Motor Co., Ltd., ο Dong-Myung Kim, πρόεδρος και επικεφαλής του Advanced Automotive Battery Division της LG Energy Solution, ο κυβερνήτης του Οχάιο, Mike DeWine, ο Αντικυβερνήτης, Jon Husted και άλλα μέλη της πολιτειακής κυβέρνησης και των τοπικών αρχών.

Η τοποθεσία της κοινοπραξίας Honda – LG Energy Solution ανακοινώθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2022 και επισημοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2023. Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει μαζική παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου τύπου σακούλας έως τα τέλη του 2025, που θα διατίθενται αποκλειστικά στα εργοστάσια αυτοκινήτων της Honda για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων που θα πωλούνται στη Βόρεια Αμερική.

Η Honda ανακοίνωσε επίσης σχέδια επενδύσεων 700 εκατ. δολαρίων για την ανανέωση πολλών από τα υπάρχοντα εργοστάσια αυτοκινήτων και κινητήρων στο Οχάιο για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων που θα χρησιμοποιούν τις μπαταρίες που κατασκευάζονται στη νέα εγκατάσταση της κοινοπραξίας. Η Honda σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή και τις πωλήσεις των EV της στη Βόρεια Αμερική το 2026, με βάση τη νέα της Honda e:Architecture. Ως μέρος του στόχου της να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα για όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές δραστηριότητες έως το 2050, η Honda στοχεύει τα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας και κυψελών καυσίμου να αντιπροσωπεύουν το 100% των πωλήσεων οχημάτων της έως το 2040.

Με την υποστήριξη του μεγαλύτερου παγκόσμιου δικτύου κατασκευής μπαταριών που έχει δημιουργήσει, η LG Energy Solution επισπεύδει την παγκόσμια μετάβαση στα EV, με ετήσια παραγωγική ικανότητα 200 GWh για περαιτέρω επέκταση σε 300 GWh μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Προηγούμενο άρθροΚαμία έκπληξη στην “ημέρα των επενδυτών” της Tesla
Επόμενο άρθροΠιλοτικός στόλος με την BMW iX5 Hydrogen