Κοινοπραξία κινητήρων Renault Group και Geely

Μετά την συμφωνία-πλαίσιο του Νοεμβρίου 2022, το Geely Holding Group, η Geely Auto και το Renault Group υπέγραψαν συμφωνία 50/50 για την δημιουργία νέας εταιρείας τεχνολογίας συστημάτων κίνησης.

Επιδίωξη της συνεργασίας Renault Group και Geely είναι η κοινοπραξία να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης ανάπτυξης, κατασκευής και προμήθειας των βέλτιστων υβριδικών συστημάτων κίνησης ICE υψηλής απόδοσης.

Η Aramco, η οποία υπέγραψε την επιστολή προθέσεων με την Renault και την Geely στις 2 Μαρτίου 2023, εξετάζει στρατηγική επένδυση στη νέα εταιρεία. Η επένδυση της Aramco θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της εταιρείας και θα συμβάλει στη βασική έρευνα και ανάπτυξη λύσεων συνθετικών καυσίμων και τεχνολογιών υδρογόνου επόμενης γενιάς. Τα συνθετικά καύσιμα, συμπεριλαμβανομένων των e-fuels και του υδρογόνου, αποτελούν μέρος της λύσης απανθρακοποίησης της αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων ICE που κυκλοφορούν.

Η κοινοπραξία θα διευθύνεται από κοινού με το Renault Group και την Geely, με αντίστοιχα μέλη στο ΔΣ, προς διαμόρφωση και εκτέλεση των στρατηγικών και της πορείας της εταιρείας. Η αρχική οργάνωση θα εξασφαλίσει τις δραστηριότητες της επιχείρησης σε δύο επιχειρησιακά κέντρα: Μαδρίτη για το Renault Group και Hangzhou Bay για την Geely. Η εκτελεστική ομάδα θα εδρεύει στα κεντρικά γραφεία της νέας εταιρείας, η οποία θα ιδρυθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα συντονίζει τις δραστηριότητες, θα δημιουργεί συνέργειες και θα καταρτίζει τα μελλοντικά σχέδια.

Το Renault Group και η Geely θα μεταφέρουν τα Πνευματικά Δικαιώματα στα επιχειρησιακά κέντρα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα πλήρους αυτονομίας για ανάπτυξη τεχνολογιών κινητήρων για τις ανάγκες της αγοράς. Το συμπληρωματικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων και το περιφερειακό αποτύπωμα της νέας κοινοπραξίας μπορούν να προσφέρουν λύσεις για το 80% της παγκόσμιας αγοράς οχημάτων ICE και υβριδικών. Η νέα εταιρεία προβλέπεται να προμηθεύει πολλούς βιομηχανικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Renault Group, Geely Auto, Volvo Cars, Proton, Nissan, Mitsubishi Motors Company και PUNCH Torino. Στο μέλλον, η κοινοπραξία θα μπορεί να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις τεχνολογιών κίνησης σε διάφορες μάρκες αυτοκινήτων και θα δεχτεί συνεργάτες προς περαιτέρω ενίσχυση της αλυσίδας αξίας.

Προηγούμενο άρθροMercedes-Benz: Πωλήσεις το δεύτερο τρίμηνο 2023
Επόμενο άρθροEuro NCAP: Η NIO θέτει τον πήχη ψηλά