3,5% μερίδιο αγοράς το α’ εξάμηνο στην Ευρώπη πέτυχε η Kia, κερδίζοντας επιπλέον 0,3% της αγοράς, λόγω αυξανόμενης ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Kia Motors σημείωσε κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2020 υψηλές πωλήσεις στην κατηγορία των υβριδικών και των ηλεκτρικών μοντέλων της στην Ευρώπη και αυτό παρά τη γενικότερη επιβράδυνση της αγοράς.

Οι πωλήσεις των εξηλεκτρισμένων μοντέλων της Kia αυξήθηκαν κατά 17.6% το πρώτο εξάμηνο του 2020 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με 44.894 πωλήσεις (από 38.173 το πρώτο εξάμηνο του 2019). Σε αυτό τον όγκο πωλήσεων περιλαμβάνεται η αυξανόμενη γκάμα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας (MHEV), τα παράλληλης διάταξης υβριδικά (HEV), τα υβριδικά plug-in (PHEV) και τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV).

Έτσι, τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα αντιπροσωπεύουν πλέον μία στις τέσσερις πωλήσεις της Kia στην Ευρώπη (25.2%). Σύμφωνα με νέα στοιχεία που ανακοίνωσε η ACEA, οι μέχρι στιγμής συνολικές ευρωπαϊκές πωλήσεις της Kia για φέτος έχουν μειωθεί κατά -33.5% στις 178.392 μονάδες (από 268.305 πωλήσεις που ήταν στο πρώτο εξάμηνο του 2019). Ωστόσο, οι ισχυρές πωλήσεις των εξηλεκτρισμένων μοντέλων της μάρκας μείωσαν την πτώση, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις της Kia να έχουν μια μείωση μικρότερη από το -39.5% που παρατηρείται στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά. Το μερίδιο αγοράς της Kia στην ΕΕ, την ΕΖΕΣ και το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε από το 3.2% στο 3.5% για το πρώτο εξάμηνο του 2020, σηματοδοτώντας μια νέα υψηλή επίδοση για τη μάρκα.

Ο Emilio Herrera, Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors Europe, σχολίασε: “Παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε σε όλη την αγορά από την πανδημία, συνεχίζουμε να βλέπουμε μία υψηλή ζήτηση για τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά μας μοντέλα. Καθώς ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας αρχίζει να ανακάμπτει, η Kia διαθέτει μια ισχυρή γκάμα για περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων, ειδικά για τα οχήματα χαμηλών και μηδενικών εκπομπών ρύπων. Καθώς κοιτάζουμε μπροστά στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, προσβλέπουμε στο λανσάρισμα του νέου εξηλεκτρισμένου Kia Sorento, καθώς και των αναβαθμισμένων εκδόσεων του Picanto και του Rio. Η διάθεση των ήπια υβριδικών κινητήρων «EcoDynamics +» σε πολλά κόμπακτ μοντέλα μας αποδεικνύει ότι προσφέρουμε για πρώτη φορά προσιτή, υβριδική ισχύ για το ευρύτερο κοινό”.

Ρεκόρ πωλήσεων για τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα
Με τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα να αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο όλων των πωλήσεων της Kia στην Ευρώπη, η μάρκα είχε αύξηση και για τα δύο της πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατά 65% (στις 12.522 μονάδες). Με 8.715 πωλήσεις e-Niro και 3.808 e-Soul, τα EV αντιπροσωπεύουν πλέον το 7% όλων των πωλήσεων της Kia στην ΕΕ, την ΕΖΕΣ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι πωλήσεις των PHEV αυξήθηκαν κατά 29.4% (στις 11.177 μονάδες) μετά το λανσάρισμα των νέων Ceed Sportswagon και XCeed Plug-in Hybrid, καθώς και τις αυξανόμενες πωλήσεις του Niro Plug-in Hybrid. Επίσης, οι πωλήσεις των μοντέλων MHEV αυξήθηκαν κατά 181% (στις 8.389 μονάδες). Η ήπια υβριδική τεχνολογία “EcoDynamics +” της Kia παρουσιάστηκε πρόσφατα στην τετραμελή γκάμα του Ceed, ενώ η μάρκα έχει επίσης καταγράψει αυξημένες πωλήσεις του Sportage EcoDynamics +.

Η ζήτηση για την εξηλεκτρισμένη γκάμα του Kia Niro – που περιλαμβάνει μοντέλα HEV, PHEV και EV- έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ισχυρή (στις 27.030 μονάδες) κατά τη διάρκεια της πτώσης της αγοράς. Η γκάμα των εξηλεκτρισμένων μοντέλων ξεπέρασε το Stonic ( 23.474 μονάδες) και το Picanto ( 21.214 μονάδες) στην Ευρώπη. Η γκάμα του Ceed (48.158 μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των Ceed, Ceed Sportswagon, ProCeed και XCeed) και το Sportage ( 33.292 μονάδες) ολοκλήρωσαν τις τρεις πρώτες θέσεις των πωλήσεων.

Προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο: νέο Sorento, αναβαθμισμένα μοντέλα, νέοι κινητήρες
Το δεύτερο εξάμηνο του 2020 επιφυλάσσει ευκαιρίες για την Kia καθώς η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων ανακάμπτει. Η μάρκα θα λανσάρει την τέταρτη γενιά του Sorento το τρίτο τρίμηνο, προσφέροντας για πρώτη φορά υβριδική ισχύ και ενισχύοντας την παρουσία της μάρκας στη δημοφιλή κατηγορία των SUV.

Επιπλέον, η Kia ανακοίνωσε μια σειρά αναβαθμίσεων στα δημοφιλή μοντέλα της κατηγορίας Α και Β, το Picanto και το Rio, που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την εμπορική τους πορεία. Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν νέους κινητήρες ήπιας υβριδικής τεχνολογίας «EcoDynamics +» για το Rio, η οποία έχει επίσης λανσαριστεί πρόσφατα στην γκάμα της οικογένειας Ceed. Αργότερα μέσα στη χρονιά η Kia σχεδιάζει να διαθέσει την τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμου και σε άλλα μοντέλα της.

Προηγούμενο άρθροNissan Pavilion: ηλεκτρική ενέργεια ως πληρωμή για στάθμευση
Επόμενο άρθροEQ Power: Τα μοντέλα Plug-in hybrid της Mercedes-Benz