Τον Δεκέμβριο του 2018, η αγορά επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ μειώθηκε για τέταρτο διαδοχικό μήνα. Οι ταξινομήσεις του προηγούμενου μήνα μειώθηκαν κατά 8,4%, συνεχίζοντας την καθοδική τάση που άρχισε με την εισαγωγή του WLTP τον Σεπτέμβριο.

Με εξαίρεση την Ιταλία (+ 2,0%), όλες οι μεγάλες αγορές της ΕΕ είχαν μείωση της ζήτησης αυτοκινήτων τον τελευταίο μήνα του έτους. Στη χώρα μας, η ζήτηση τον Δεκέμβριο κατέγραψε επίσης ελαφρά μείωση κατά -1,1%.

Συνολικά, το 2018, οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ παρέμειναν σχεδόν σταθερές σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Λόγω της πτώσης της ζήτησης κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες του 2018, η ετήσια αύξηση ήταν μόνο +0,1%. Αν και η αύξηση αυτή είναι πολύ χαμηλή, εξακολουθεί να αποτελεί το πέμπτο συνεχές έτος ανάπτυξης, με σχεδόν 15,2 εκατομμύρια ταξινομήσεις αυτοκινήτων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ζήτηση βασίστηκε κυρίως στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπου οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 8,0% το 2018. Τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά στις πέντε μεγάλες αγορές της ΕΕ, με την Ισπανία (+ 7,0%) και τη Γαλλία (+ 3,0%), ελαφρά μείωση στη Γερμανία (-0,2%) και η ζήτηση μειώθηκε συνολικά πέρυσι στην Ιταλία (-3,1%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (-6,8%). Η ζήτηση στην Ελλάδα για όλο το 2018 αυξήθηκε κατά 17,4%.

Προηγούμενο άρθροTo πρωτότυπο σπορ σεντάν Nissan IMs στο Ντιτρόιτ
Επόμενο άρθροTo Ψήφισμα του ΕΚ για την αυτόνομη οδήγηση στις ευρωπαϊκές μεταφορές