Συμπίπτοντας με την Εθνική Ημέρα Αυτόνομων Οχημάτων στις ΗΠΑ, η Jeep προσφέρει μια γεύση από την μελλοντική γενιά των συστημάτων οδήγησης εκτός δρόμου.

Μια ομάδα υπό τη Neda Cvijetic, Επικεφαλής Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και Αυτόνομης Οδήγησης της Stellantis, δοκίμασε στο Moab της Γιούτα, τα τελευταία πρότυπα με τεχνολογία αυτοματοποιημένης οδήγησης εκτός δρόμου που αναπτύσσονται αποκλειστικά για τη μάρκα Jeep.

Εγκατεστημένη σε δύο Jeep Grand Cherokee 4xe, η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία κίνησης εκτός δρόμου τόσο για τους επιδέξιους και εκπαιδευμένους off-roaders όσο και για εκείνους που δεν είναι μυημένοι στην οδήγηση σε δύσβατα μονοπάτια. Θα βοηθήσει επίσης τους οδηγούς Jeep σε δύσκολες καθημερινές συνθήκες οδήγησης. Η Jeep βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης τεχνολογίας αυτοματοποιημένης οδήγησης εκτός δρόμου ενώ παράλληλα με την πλήρη γκάμα SUV 4xe που διαθέτει, διευρύνει την ηγετική της θέση στον εξηλεκτρισμό των οχημάτων εκτός δρόμου.

“Με τον ίδιο τρόπο που η τετρακίνηση 4xe μας οδηγεί σε νέα επίπεδα όσον αφορά στην ικανότητα κίνησης εκτός δρόμου των Jeep, αυτά τα νέα, προηγμένα συστήματα οδήγησης θα βοηθήσουν περισσότερους πελάτες σε όλο τον κόσμο ζήσουν και να απολαύσουν την περιπέτεια. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και η τεχνολογία στην οποία βασίζονται, θα έχουν πραγματικές εφαρμογές εντός και εκτός δρόμου σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών οδήγησης”, δήλωσε ο Christian Meunier, Chief Executive Officer της μάρκας Jeep.

Η Jeep θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι το πλήρες βίντεο που παρουσιάζει τη μελλοντική γενιά των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης εκτός δρόμου.

Προηγούμενο άρθροΧρυσή διάκριση στις Κάννες για την Mazda
Επόμενο άρθροΤα Audi A6 και A7 με νέες εκδόσεις εξοπλισμού