Το Jeep Compass κατέκτησε την κορυφαία διάκριση “Top Safety Pick” στις δοκιμές ασφαλείας που πραγματοποιεί ο ανεξάρτητος οργανισμός Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) στις ΗΠΑ.

Η εξαιρετικά θετική αξιολόγηση Top Safety Pick του Compass -που εκτός από τις ΗΠΑ είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη και την Ασία- ήρθε ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του αυτοκινήτου και στις έξι δοκιμές πρόσκρουσης. Αυτές περιελάμβαναν τρεις διαφορετικές δοκιμές πρόσθιας σύγκρουσης, με τις υπόλοιπες τρεις να αφορούν την περίπτωση ανατροπής, πλαϊνής σύγκρουσης και οπίσθιας σύγκρουσης. Στο σύνολο των δοκιμών το Jeep Compass έλαβε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία.

«Το νέο Jeep Compass αποδεικνύει την εστίαση μας στην ικανοποίηση του πελάτη», ανέφερε ο Jim Morrison, επικεφαλής της μάρκας Jeep στη Β. Αμερική. «Το Compass συνδυάζει με ιδανικό τρόπο τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας, με τις θρυλικές δυνατότητες των Jeep σε εντός και εκτός δρόμου διαδρομές. Το αποτέλεσμα στις δοκιμές του IIHS αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση για την επιλογή των πελατών μας».

Παράλληλα με τις δοκιμές παθητικής ασφάλειας, οι δοκιμές του IIHS περιελάμβαναν και αξιολογήσεις των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης που διαθέτει το Jeep Compass, όπως το ενεργό σύστημα πέδησης που έλαβε για τη λειτουργία του την υψηλότερη βαθμολογία “superior”. Συνολικά το νέο Compass εφοδιάζεται με περισσότερα από 75 προηγμένα συστήματα που αφορούν στην παθητική και ενεργητική ασφάλεια που προσφέρει το δημοφιλές μοντέλο, το οποίο εκτός από την εξαιρετική πορεία που απολαμβάνει στην ευρωπαϊκή αγορά και στις ΗΠΑ βελτιώνει τη θέση του, με τις πωλήσεις το πρώτο τετράμηνο του έτους να είναι αυξημένες κατά 22% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Προηγούμενο άρθρο“Data Driven Cities”: Η Fiat παίρνει θέση
Επόμενο άρθροΑντεστραμμένο κάθισμα αυτοκινήτου BeSafe Stretch