Η νορβηγική BeSafe®, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του BeSafe Stretch στην ελληνική αγορά. Το νέο αντεστραμμένο κάθισμα αυτοκινήτου κρατά τα παιδιά ασφαλή και άνετα από μωρά μέχρι και την ηλικία των επτά ετών.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του BeSafe Stretch είναι:

  1. Αντεστραμμένη θέση για… πάντα! – με ασυναγώνιστο χώρο για τα πόδια έως και 26εκ και χωρίς κίνδυνο να ξεπεράσει το μέγιστο όριο βάρους των 36 κιλών, αυτό το κάθισμα θα κρατήσει το παιδί σας στραμμένο προς τα πίσω για το μέγιστο δυνατό χρονικό διάστημα. Αυτό το κάθισμα είναι κατάλληλο από έξι μηνών (61 cm) έως επτά ετών (125 cm).
  2. Μέγιστη ασφάλεια – το Stretch έχει νέο και καινοτόμο αλουμινένιο πλαίσιο exo, η κατασκευή συνδέεται με τις ζώνες του αυτοκινήτου και το δάπεδο για να αντέχει τις δυνάμεις σε περίπτωση μετωπικής πρόσκρουσης. Η άκαμπτη ράχη του κελύφους του καθίσματος μεταφέρει την ενέργεια του παιδιού στο πλαίσιο exo, διατηρώντας το παιδί σε σταθερή θέση σε πρόσκρουση. Το Stretch επιτρέπει στα παιδιά να ταξιδεύουν πέντε φορές πιο ασφαλή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  3. Ευέλικτη και εύκολη εγκατάσταση – το κάθισμα είναι τοποθετημένο με ζώνη (χωρίς isofix), καθιστώντας δυνατή την εγκατάσταση σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο και οποιοδήποτε κάθισμα, δίνοντάς σας τη μέγιστη ευελιξία. Οι κάτω επεκτεινόμενοι ιμάντες και ο εύκολος μηχανισμός ασφάλισης και σφιξίματος, καθιστούν την εγκατάσταση του εύκολη μεν, σταθερή δε. Το Stretch είναι ένα από τα πιο εύκολα στην εγκατάσταση, καθίσματα στην αγορά.
  4. Εξατομικευμένη άνεση – με 5 θέσεις ανάκλησης, ρυθμιζόμενο προσκέφαλο 10 θέσεων και πολύ χώρο για τα πόδια σε κάθε ηλικία, αυτό το κάθισμα προσφέρει εξαιρετική άνεση. Οι μαγνητικοί βοηθοί της ζώνης™ κάνουν το μπες – βγες του παιδιού από το κάθισμα παιχνίδι. Ενώ τα μαξιλάρια Two-Fit™ για προσαρμογή στο σώμα κάθε παιδιού, καθιστούν το Stretch το μοναδικό κάθισμα που μεγαλώνει πραγματικά μαζί με το παιδί σας.
  5. Φροντίδα για το μέλλον – Χρησιμοποιώντας υλικά μεγάλης διάρκειας και κάνοντας την αλλαγή εξαρτημάτων πολύ πιο εύκολη, η BeSafe επέκτεινε τη διάρκεια ζωής του καθίσματος σε περίπου 15 χρόνια. Το νέο κάθισμα της BeSafe δε νοιάζεται μόνο για το παιδί σας τώρα, αλλά νοιάζεται και για το μέλλον του.

Ο Okke van Mourik, διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης στη BeSafe δήλωσε: “Στην BeSafe είμαστε αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη των όσο το δυνατόν ασφαλέστερων καθισμάτων αυτοκινήτου για παιδιά όλων των ηλικιών και υπερηφανευόμαστε για την καινοτομία και τον σχεδιασμό μας.

Συνιστούμε όλα τα παιδιά να μένουν σε αντεστραμμένη θέση κατά τη μετακίνησή τους με αυτοκίνητο όσο το δυνατόν περισσότερο, για διάφορους λόγους. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες το όριο ηλικίας για να μείνει στραμμένο προς τα πίσω ένα παιδί είναι οι 15 μήνες, ωστόσο σας συμβουλεύουμε να κρατάτε τη θέση αυτή για περισσότερο χρόνο.

Πρώτον, η αντεστραμμένη θέση μειώνει σημαντικά τις δυνάμεις που ασκούνται στον αυχένα ενός νηπίου σε περίπτωση μετωπικής ή πλευρικής πρόσκρουσης. Σε μια σύγκρουση, ένα κάθισμα που βλέπει προς τα πίσω λειτουργεί ως προστατευτικό κέλυφος γύρω από το παιδί, στηρίζοντας πλήρως το σώμα και το κεφάλι. Σε άλλη περίπτωση, εάν το παιδί κοιτά μπροστά, το κεφάλι του είναι πολύ πιο ευάλωτο καθώς οι δυνάμεις που ασκούνται στο όχημα σε περίπτωση σύγκρουσης, το ωθούν βίαια προς τα εμπρός, άρα και σε έντονη επαφή με τα σκληρά μέρη του εσωτερικού του οχήματος.

Δεύτερον, με τη χρήση καθρεφτών, οι ενήλικες στα μπροστινά καθίσματα μπορούν να έχουν τέλεια εικόνα του παιδιού, κάτι που δεν συμβαίνει με τα καθίσματα που κοιτούν προς τα εμπρός.

Σχεδιάσαμε το Stretch έτσι ώστε να έχει διαθέσιμο χώρο στο πλαίσιο του καθίσματος και για τα πόδια, υποστηρίζοντας το παιδί καθώς μεγαλώνει με τη μέγιστη άνεση. Σε όλες τις περιπτώσεις πρόσκρουσης, το Stretch είναι το προστατευτικό κέλυφος που θέλετε γύρω από το παιδί σας”.

Προηγούμενο άρθροJeep Compass: αρίστευσε στις δοκιμές ασφαλείας του IIHS
Επόμενο άρθροΗ Honda Motor ανακοίνωσε την ίδρυση της Striemo Inc.