Χάρη στην ισχυρή ανάπτυξη του στόλου της και τα σημαντικά κέρδη από τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα του εξαμήνου που σημείωσε η ALD είχαν ως επακόλουθο την άνοδο της μετοχής της εταιρείας στο Bourse του Παρισιού (Euronext).

Ιδού μερικά από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία των αποτελεσμάτων της ALD για το πρώτο εξάμηνο.

1,7 εκατομμύρια οχήματα

  • Ο στόλος των αυτοκινήτων που διαχειριζόταν παγκοσμίως η ALD στα τέλη Ιουνίου, ήταν 1,7 εκατομμύρια οχήματα, αυξημένος κατά 7,2% (πρόβλεψη 5%-7%) έναντι του ίδιου χρονικού διαστήματος πέρυσι.
  • Χάρη στο εκτεταμένο δίκτυο συνεργασιών, ο στόλος private lease της ALD αυξήθηκε κατά 36% σε 133.000 συμβάσεις στο εξάμηνο του 2019. Ο στόχος 150 χιλιάδων για το τέλος του έτους φαίνεται εξαιρετικά εφικτός.
  • Μόνο το 47% των οχημάτων ALD που ταξινομήθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2019 ήταν ντίζελ, έναντι 61% στο πρώτο εξάμηνο του 2018. Σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα diesel της ALD είναι Euro 6, ενώ τα υπόλοιπα 29.000 πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα θα καταργηθούν φέτος.

Ισχυρή ζήτηση

  • Χάρη στη μεγάλη ζήτηση, τα αποτελέσματα πωλήσεων για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αυξήθηκαν σημαντικά, από 258 ευρώ ανά αυτοκίνητο το πρώτο τρίμηνο του 2019 σε 346 ευρώ το δεύτερο τρίμηνο. Κατά μέσο όρο, το καθαρό αποτέλεσμα πωλήσεων αυτοκινήτων για το πρώτο εξάμηνο ήταν 301 ευρώ – λίγο πάνω από το ανώτατο ενδεδειγμένο όριο (100- 300 ευρώ), το οποίο η ALD επιβεβαιώνει για ολόκληρο το έτος. Περισσότερο από το 60% πωλήθηκε μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών.
  • Τα καθαρά έσοδα της ALD για το εξάμηνο ήταν 280,7 εκατ., ευρώ από 280 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Η ετήσια απόδοση ιδίων κεφαλαίων το πρώτο εξάμηνο του 2019 ανήλθε στο 15,3%.

Βασικές πρωτοβουλίες

Μεταξύ των βασικών πρωτοβουλιών της ALD το προηγούμενο εξάμηνο είναι η “Motors“, μια ιδιωτική πλατφόρμα leasing που ξεκίνησε στην Ισπανία σε συνεργασία με την Amazon. Οι συμβάσεις είναι διαθέσιμες για 36 ή 48 μήνες και περιλαμβάνουν μια σειρά υπηρεσιών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, εντελώς online, το αυτοκίνητο παραδίδεται στην πόρτα του πελάτη.

Σημαντικές ήταν επίσης οι δύο εξαγορές της ALD, το χαρτοφυλάκιο μίσθωσης της BBVA Automercantil στην Πορτογαλία και την SternLease στην Ολλανδία. Ως παράδειγμα της πολιτικής της εταιρείας για επιδίωξη στοχοθετημένων εξαγορών, η συμφωνία BBVA αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία της εταιρείας στο full-service leasing στην Πορτογαλία. Η SternLease θα ενισχύσει την προσφορά της ALD στις ΜΜΕ και την ιδιωτική μίσθωση στην Ολλανδία.

“Σημαντικό ορόσημο”

Τέλος, η εταιρεία κατέληξε επίσης σε μια συμφωνία διανομής με την ισπανική αλυσίδα supermarket Eroski, η οποία θα προσφέρει συμβάσεις full-service leasing της ALD στους εργαζομένους, τους παρόχους και τους πελάτες της μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της και μέσω ειδικών pop-up stores.

“Ο τομέας private lease της ALD κατέκτησε ένα σημαντικό ορόσημο, μέσω της συνεργασίας μας με την Amazon στην Ισπανία. Αυτό δείχνει την αποτελεσματικότητα των ψηφιακών εργαλείων μας”, δήλωσε ο Mike Masterson, Διευθύνων Σύμβουλος της ALD. “Η μεταστροφή μας από το ντίζελ επιταχύνθηκε, ξεπερνώντας τους στόχους μας”.

Η ανακοίνωση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων της ALD την 1η Αυγούστου, οδήγησε σε αύξηση την τιμή της μετοχής της εταιρείας κατά 7,85%, καθιστώντας την μία από τις μετοχές με το καλύτερο αποτέλεσμα στο Χρηματιστήριο του Παρισιού.

Προηγούμενο άρθροHyundaiTucson 48V Hybrid, μειωμένη κατανάλωση, δυναμικές επιδόσεις
Επόμενο άρθροO Graeme Banister στην Car & Away