Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι εταιρείες που δεν κατασκευάζουν αυτοκίνητα μέχρι σήμερα, προσπαθούν να αποκτήσουν κομμάτι από την αυξανόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. H γερμανική εταιρεία προμήθειας ανταλλακτικών ZF Friedrichshafen AG ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει τη δική της τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων. Συγκεκριμένα, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη δυνατότητα «τελικών παραδόσεων».

Η ZF αναφέρει ότι σχεδιάζει να επενδύσει 12 δισ. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια σε ηλεκτρική και αυτόνομη τεχνολογία οχημάτων. Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός οχήματος βαν με μπαταρία που μπορεί να κινείται μόνο του, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Wolf-Henning Scheider, ανέφερε στην Automotive News: “Το σχεδιαζόμενο όχημά μας θα είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή στα επόμενα δύο χρόνια. Είμαστε σε συγκεκριμένες συζητήσεις με διάφορους πελάτες”.

Το βαν της ZF θα μπορεί από μόνο του να πλοηγηθεί στα κέντρα των πόλεων. Σχεδιάζεται έτσι ώστε να αναγνωρίζει τους φωτεινούς σηματοδότες, να διατηρεί την πορεία του ακόμα και σε δρόμους χωρίς γραμμογράφηση και να κινείται γύρω από διπλοσταθμευμένα αυτοκίνητα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στην έκθεση επαγγελματικών οχημάτων IAA στο Ανόβερο. Επίσης, το σχεδιαζόμενο βαν θα είναι εξοπλισμένο με λειτουργία «follow me», η οποία θα επιτρέπει σε έναν μεταφορέα να παραδώσει σε κάποιον αποδέκτη σε σημεία όπου δεν είναι δυνατόν να σταθμεύσει.

φωτογραφία: ZF

Προηγούμενο άρθροΗ VW θα προσφέρει κίνητρα για τα παλαιότερα πετρελαιοκίνητα στη Γερμανία
Επόμενο άρθροΗλεκτρικό το Μέλλον από την DS Automobiles!