Η Volkswagen και η Ford βρίσκονται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για μια συνεργασία για την ανάπτυξη αυτόνομων και ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως δήλωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία τον Μάρτιο για την ανάπτυξη ενός pickup και συζητούν για την επέκταση της συμμαχίας ώστε να συμπεριλάβει υπηρεσίες αυτόνομης οδήγησης και κινητικότητας, καθώς και τη χρήση της πλατφόρμας MEB ηλεκτρικών οχημάτων της Volkswagen από την Ford.

“Οι συνομιλίες πάνε καλά και πλησιάζουμε στην ολοκλήρωσή τους”, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Herbert Diess, σε περίπου 500 από τους κορυφαίους διευθυντές της εταιρείας από όλο τον κόσμο, που συγκεντρώθηκαν στην έδρα της στη γερμανική πόλη Wolfsburg.

Η Ford δήλωσε πως οι συνομιλίες συνεχίζονται και θα υπάρξει ενημέρωση όταν οι λεπτομέρειες οριστικοποιηθούν.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιζητούν όλο και περισσότερο συνεργασίες και συμμαχίες για να μοιραστούν το κόστος της μετάβασης σε νέες καθαρότερες τεχνολογίες, εξοικονομώντας ενδεχομένως δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Volkswagen, που αντιμετωπίζει τις παγκόσμιες εμπορικές διαμάχες, θεωρεί τη σχέση της με τη Ford στρατηγικά σημαντική για την εξισορρόπηση των περιφερειακών της συμφερόντων.

“Σήμερα είμαστε εκ των πραγμάτων μια εταιρεία που επικεντρώνεται πολύ στην κινεζική αγορά. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε ένα αντίβαρο στις ΗΠΑ “, δήλωσε ο κ. Diess, σύμφωνα με το Reuters.

Παράλληλα, η Volkswagen ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας της με την εταιρεία λογισμικού αυτόνομης οδήγησης Aurora.

Η διάλυση της συνεργασίας επήλθε μετά την ανακοίνωση της Aurora πως θα κατασκευάσει αυτόνομες πλατφόρμες για επαγγελματικά οχήματα με την Fiat Chrysler Automobiles. Η θυγατρική της Ford, Argo AI, κατασκευάζει έναν αυτόνομο “οδηγό” που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την τεχνολογία της Aurora.

Προηγούμενο άρθροΗ FCA Greece στους Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας
Επόμενο άρθροTo Car Design Award 2019 στην Alfa Romeo Tonale