Ως μέρος της “ηλεκτρικής της επίθεσης”, η VW Group δημιούργησε την Elli – συντομογραφία του “electric life”, μια εταιρεία που επικεντρώνεται στην παροχή λύσεων πράσινης ενέργειας και φόρτισης EV, τόσο για ιδιωτικούς όσο και για εταιρικούς πελάτες.

Σε λίγες εβδομάδες, “η Elli θα αρχίσει να προσφέρει ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, καθώς και έξυπνες λύσεις φόρτισης”, δήλωσε ο Thomas Ulbrich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen για την Ηλεκτρική Κινητικότητα. Η εταιρεία θα επικεντρωθεί αρχικά στην Ευρώπη.

Ο όμιλος Elli θα βοηθήσει στην υλοποίηση της παροχής πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας της VW Group και στην επέκταση του δικτύου σταθμών φόρτισης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της νέας εταιρείας, Thorsten Nicklass, αναφέρθηκε σε έρευνες που δείχνουν ότι οι ανησυχίες για την εξεύρεση σταθμών φόρτισης εξακολουθούν να εμποδίζουν τους οδηγούς να επιλέξουν EV (ηλεκτρικά οχήματα): “Στόχος είναι οι πελάτες μας να φορτίζουν τα EV τους με τον ίδιο τρόπο που φορτίζουν τα smartphones τους”.

Αποτύπωμα άνθρακα

Το πρώτο προϊόν της Elli θα είναι πράσινη ενέργεια με ουδέτερο CO2 από τη VW, που θα παράγεται από υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις στη Γερμανία, την Αυστρία ή την Ελβετία. Αυτό δίνει στους πελάτες της VW την ευκαιρία να βελτιώσουν το αποτύπωμα άνθρακα των EV τους. Η ενέργεια μπορεί να παραγγελθεί μέσω του elli.eco. Κατά τη διάρκεια τους έτους θα προστεθούν και άλλες υπηρεσίες.

Για να υπογραμμιστεί η επικέντρωση της νέας επιχείρησης στην κλιματική προστασία, όλοι οι εργαζόμενοι της Elli θα χρησιμοποιούν EV για τις ανάγκες επαγγελματικών μετακινήσεων – και θα προτιμούν τα τρένα αντί των αεροπλάνων για επαγγελματικά ταξίδια.

Οι αγοραστές του Volkswagen ID., ένα EV που θα κυκλοφορήσει το 2020, θα μπορούν να ταξιδεύουν με απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο: όχι μόνο με τη χρήση της Elli, αλλά και με τη γνώση ότι η παραγωγή του ID, στο εργοστάσιο ZWickau της VW είναι επίσης ουδέτερη ως προς το CO2.

Volks-wallboxes

Συγχρόνως με το λανσάρισμα της σειράς ID., η Elli θα λανσάρει τα ‘Volks-wallboxes’ για τη φόρτιση των EV στο σπίτι. Τα EV της VW μπορούν να φορτιστούν στο κανονικό δίκτυο (230 V με 3,7 kW), αλλά το wallbox θα έχει ισχύ φόρτισης μέχρι 11 kW, επιτρέποντας στη μπαταρία να φορτίζεται πλήρως σε μια νύκτα.

Επειδή τα wallboxes είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να χρησιμοποιηθούν, οι χρήστες μπορούν να θεσπίσουν ταρίφα για τους γείτονες που θα φορτίζουν τα δικά τους EV – ή να προσφέρουν ενέργεια στην οικογένεια και τους φίλους. Η έρευνα της VW δείχνει ότι οι περισσότερα οι οδηγοί ID. δεν θα διανύουν περισσότερα από 50 χλμ. την ημέρα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα φορτίζουν το αυτοκίνητό τους συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα. Η VW εκτιμά ότι περίπου το ήμισυ όλων των φορτίσεων EV θα γίνεται στο σπίτι.

Τα wallboxes της Elli θα είναι αμφίδρομα – θα μπορούν να επανατροφοδοτούν με ενέργεια το δίκτυο. “Συνδέοντας την κινητικότητα, την ενέργεια και την ψηφιοποίηση, τα EV μας θα βοηθήσουν στη δημιουργία μιας έξυπνης ενεργειακής μετάβασης”, λέει ο Thorsten Nicklass.

80.000 σταθμοί φόρτισης

Για τους πελάτες της VW Group που επιθυμούν να φορτίσουν το EV τους εν κινήσει, η Elli θα διαθέτει κάρτες ηλεκτρικής φόρτισης που θα παρέχουν πρόσβαση σε περίπου 80.000 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη – ορισμένοι έχουν ήδη δημιουργηθεί και οι περισσότεροι πρόκειται να κατασκευασθούν. Η Elli αναζητά κεντρικά σημεία όπου συγκεντρώνονται άνθρωποι, για παράδειγμα, εμπορικές τοποθεσίες. Αυτό θα επέτρεψει στους χρήστες να επαναφορτίζουν, ενώ θα ασχολούνται με τις συνήθεις δραστηριότητές τους.

Μια εφαρμογή θα δείχνει στους οδηγούς τον πλησιέστερο σταθμό φόρτισης. Η κράτηση θέσης θα είναι δυνατή αργότερα. “Πολλοί άνθρωποι θα γνωρίσουν τη VW όχι μόνο μέσω των αυτοκινήτων τους, αλλά κατά τη διάρκεια της εμπειρίας φόρτισης. Αυτή είναι μια σημαντική ευκαιρία για τη VW “, τόνισε ο Thorsten Nicklass.

Η Elli θα επικεντρωθεί επίσης σε επιχειρήσεις που μετατρέπουν τους στόλους τους σε EV, προσφέροντας λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους, που θα τις βοηθήσουν  να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη, εστιάζοντας σε χαμηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροNέο compact SUV Skoda
Επόμενο άρθροΑπογοητευμένοι οι κατασκευαστές από τους περιορισμούς στο χάλυβα