Η Volvo Cars επιταχύνει τον δομικό μετασχηματισμό της

Η Volvo Cars αποφάσισε να επιταχύνει τον δομικό μετασχηματισμό της και ανακοίνωσε μόλις το σχετικό σχέδιο που θα την οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Ως εκ τούτου και τη μείωση 1.300 θέσεων εργασίας γραφείου στη Σουηδία, καθώς και διαρκή επανεξέταση και μείωση των συμβάσεων συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Η ακριβής φύση και το εύρος της μείωσης των θέσεων εργασίας θα αποφασιστεί τους επόμενους μήνες κατόπιν διαπραγματεύσεων με τα συνδικάτα. Οι κατασκευαστικές δραστηριότητες της εταιρείας δεν θα επηρεαστούν.

Η Volvo Cars σκοπεύει να ηγηθεί του μετασχηματισμού σε τομείς όπως η διαδικτυακή επιχειρηματικότητα, η ηλεκτροκίνηση, η αυτόνομη οδήγηση και τα νέα πρότυπα κινητικότητας. Παρόλο που η εταιρεία έχει επενδύσει και έχει αναπτυχθεί σημαντικά σε αυτούς τους τομείς, τώρα σκοπεύει να μειώσει τις δραστηριότητες σε δευτερεύοντες τομείς για να υποστηρίξει περισσότερο την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Η εταιρεία επιδιώκει επίσης να γίνει πιο ευέλικτη και να μειώσει την ιεραρχία που επιβραδύνει τη λήψη και την εκτέλεση αποφάσεων.

Αν και οι ανακοινώσεις αυτές αποτελούν μέρος της συνεχιζόμενης αναπροσαρμογής των δραστηριοτήτων της εταιρείας κατ΄αντιστοιχία με τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες της και την ανάγκη μείωσης των διαρθρωτικών δαπανών, η πανδημία του κορωνοϊού έχει αναβαθμίσει τη σημασία των μέτρων που ανακοινώθηκαν.

“Η πανδημία του κορωνοϊού μας επηρεάζει βραχυπρόθεσμα, αλλά αναμένουμε να επανέλθουν οι όγκοι πωλήσεων και η ανάπτυξη”, λέει η Hanna Fager, επικεφαλής του People Experience. “Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε να επενδύουμε στον συνεχιζόμενο μετασχηματισμό μας και στους νέους επιχειρηματικούς τομείς, μειώνοντας τα διαρθρωτικά κόστη”.

Η Volvo Cars ήταν η πρώτη συμβατική αυτοκινητοβιομηχανία που δεσμεύτηκε να εξηλεκτρίσει το σύνολο της γκάμας της και να καταργήσει σταδιακά τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η εταιρεία έστησε επίσης ένα νέο και ταχέως αναπτυσσόμενο εργαστήριο ανάπτυξης μπαταριών στην Torslanda (Σουηδία), μια επένδυση περίπου 600 εκατ. SEK (56 εκατ. ευρώ).

Υπάρχουν περαιτέρω επενδυτικά σχέδια πολλών δισεκατομμυρίων SEK στις δραστηριότητες της Σουηδίας για την προσαρμογή του βιομηχανικού της αποτυπώματος σε νέες τεχνολογίες, εξασφαλίζοντας μακροπρόθεσμα θέσεις εργασίας.

Στο μέλλον, τα αυτοκίνητα θα εξοπλίζονται όλο και περισσότερο ασύρματα με αναβαθμισμένα λογισμικά και λειτουργικά συστήματα. Η συνεχής βελτίωση προϊόντων σημαίνει πως τα αυτοκίνητα της Volvo θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και να αναβαθμίζονται με την πάροδο του χρόνου, αντί να βρίσκονται στο απόγειο της τεχνολογίας τους με την έξοδο από το εργοστάσιο.

Η Volvo Cars φιλοδοξεί να γίνει ο κατ΄εξοχήν προμηθευτής παγκόσμιων εταιρειών ride-hailing και αποσκοπεί στη δημιουργία πέντε εκατομμυρίων άμεσων σχέσεων με καταναλωτές μέσω νέων μορφών κινητικότητας.

Προηγούμενο άρθροVolkswagen Group: 5,1 δισ. ευρώ έσοδα το τρίμηνο
Επόμενο άρθροΕπαναλειτουργούν οι εκθέσεις αυτοκινήτων