Autonomous drive technology – Complete system solution

Η Zenuity, η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού υποβοηθούμενης και αυτόνομης οδήγησης, που αποτελεί σήμερα κοινοπραξία 50-50 μεταξύ της Volvo Cars και της Veoneer, θα χωριστεί σε δύο τμήματα για να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές της.

Το ένα τμήμα της Zenuity θα αποτελεί μια νέα ανεξάρτητη εταιρεία που θα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση ανεπιτήρητου λογισμικού αυτόνομης οδήγησης και θα ανήκει στην Volvo Cars.

Το δεύτερο τμήμα θα εστιάσει στη συνεχή ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγών και θα ενσωματωθεί στην Veoneer, την εταιρεία εξοπλισμού ασφαλείας αυτοκινήτων.

Στο πλαίσιο της κοινής ιδιοκτησίας (Volvo Cars και Veoneer), η Zenuity ανέπτυξε μια ισχυρή πλατφόρμα λογισμικού προηγμένης υποστήριξης οδηγών και αυτόνομων συστημάτων οδήγησης, στα οποία θα συνεχίσουν να βασίζονται και να αναπτύσσουν περαιτέρω αμφότερα τα τμήματα.

Βάσει της συμφωνίας, οι δραστηριότητες της Zenuity και οι εργαζόμενοι στο Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία και της Σαγκάης, στην Κίνα, θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία που θα ανήκει στην Volvo Cars. Οι δραστηριότητες και οι εργαζόμενοι της Γερμανίας και των ΗΠΑ θα μεταφερθούν στη Veoneer.

Το τμήμα της Zenuity της Volvo Cars θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη λογισμικού ανεπιτήρητης αυτόνομης οδήγησης, το οποίο θα τοποθετηθεί στην επόμενη γενιά αυτοκινήτων βάσει της αρχιτεκτονικής του οχήματος SPA2 της Volvo. Η νέα εταιρεία θα παραμείνει ξεχωριστή από τη Volvo Cars και θα διαθέτει δικούς της δίαυλους διανομής.

“Η Volvo Cars έχει δεσμευτεί να παρέξει ασφαλείς, ανεπιτήρητες αυτόνομες διαδρομές σε εθνικές οδούς με την επόμενη γενιά αυτοκινήτων της”, δήλωσε ο Håkan Samuelsson, CEO της Volvo Cars. “Η δυνατότητα της νέας εταιρείας να επικεντρωθεί πλήρως σε αυτήν την εξέλιξη θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε αυτές τις φιλοδοξίες”.

“Η νέα εταιρεία θα αναπτύξει ασφαλές και προηγμένο λογισμικό αυτονομίας”, δήλωσε ο Dennis Nobelius, CEO της Zenuity. “Πιστεύουμε πως στο μέλλον θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός παγκόσμιων πλατφορμών λογισμικού αυτόνομης οδήγησης. Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε μία από αυτές τις πλατφόρμες”.

Η νέα εταιρεία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το αργότερο κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Προηγούμενο άρθροAudi e-tron Sportback, ένα κουπέ SUV στην οικογένεια e-tron
Επόμενο άρθροΑπαιτείται μαζική αύξηση υποδομής φόρτισης για φορτηγά