Η Volkswagen πιέζει τους εταίρους της στην κοινοπραξία, συμπεριλαμβανομένης της SK Innovation (SKI), για κατασκευή εργοστασίων μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με παραγωγική ικανότητα τουλάχιστον ενός Gigawatt, όπως δήλωσε ο CEO, Herbert Diess στο Reuters, στο περιθώριο του Shanghai Auto Show. “Οποιαδήποτε μικρότερη ισχύς δεν θα έχει νόημα”.

Η Volkswagen θα αγοράσει μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων αξίας 50 δισ. ευρώ και έχει επιλέξει τη SKI της Νότιας Κορέας, την LG Chem και την Samsung SDI ως στρατηγικούς προμηθευτές μπαταριών, καθώς και την China’s Contemporary Amperex Technology Co Ltd (CATL).

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επανεξοπλίζει 16 εργοστάσια για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων και σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή 33 διαφορετικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τα σήματα Skoda, Audi, VW και Seat, μέχρι τα μέσα του 2023.

“Εξετάζουμε μια επένδυση σε έναν κατασκευαστή μπαταριών προκειμένου να ενισχύσουμε την ηλεκτρική μας καμπάνια και να δημιουργήσουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία”, δήλωσε η Volkswagen.

Η SKI κατασκευάζει ένα εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στις Ηνωμένες Πολιτείες για να προμηθεύσει το εργοστάσιο της Volkswagen, στο Chattanooga του Tennessee. Η εταιρεία θα προμηθεύσει μπαταρίες ιόντων λιθίου για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που σχεδιάζει να κατασκευάζει η Volkswagen στο Chattanooga από το 2022.

Οι εταιρείες LG Chem, Samsung και SKI θα προμηθεύουν επίσης μπαταρίες για τη Volkswagen στην Ευρώπη. Η CATL είναι ο στρατηγικός εταίρος της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα και θα προμηθεύει μπαταρίες για τον ηλεκτρικό της στόλο από το 2019.

Προηγούμενο άρθροΔιαγωνισμός του ΥπΨΗΠΤΕ για Εθνικό Σύστημα Διαχείρισης Στάθμευσης
Επόμενο άρθρο2019 World Car Awards