Η Volkswagen ανακοίνωσε συνεργασία με την MILES Mobility προς επιτάχυνση της επέκτασης του χαρτοφυλακίου της αυτοκινήτων διαμοιρασμού.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η MILES Mobility εξαγόρασε την UMI Urban Mobility International GmbH από την Volkswagen Passenger Cars και την εταιρεία αυτοκινήτων διαμοιρασμού WeShare, οι οποίες θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιό της.

Το επόμενο βήμα της συνεργασίας περιλαμβάνει την παραγγελία εκ μέρους της MILES περισσότερων των 10.000 ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας των Audi, Seat/Cupra και Volkswagen Passenger Cars. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2023, γεγονός που θα αυξήσει την συμμετοχή της Volkswagen στις νέες υπηρεσίες κινητικότητας.

Έτσι, η Volkswagen θέτει πολλαπλούς στόχους μέσω της νέας συνεργασίας:

  • Ενεργοποίηση υπηρεσιών κινητικότητας, όπως συνδρομές αυτοκινήτου και διαμοιρασμός αυτοκινήτου για τους πελάτες
  • Επέκταση του διαμοιρασμού αυτοκινήτου σε νέους πελάτες
  • Προσέγγιση περισσότερων πελατών στη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η MILES είναι επί του παρόντος διαθέσιμη σε οκτώ πόλεις της Γερμανίας και δραστηριοποιήθηκε επίσης στις Βρυξέλλες και στη Γάνδη το 2022 ενώ πρόκειται να αναβαθμίσει τον στόλο της με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα του Volkswagen Group. Η WeShare διαθέτει 2.000 οχήματα VW ID.3 και ID.4 στο Βερολίνο και το Αμβούργο, εξυπηρετώντας πάνω από 200.000 πελάτες.

Στο μέλλον, ο στόλος της MILES θα είναι αμιγώς ηλεκτρικός και σήμερα διαθέτει 9.000 οχήματα, το 70% των οποίων προέρχεται από το Volkswagen Group.

Προηγούμενο άρθροBMW: αυτοκίνητο υδρογόνου μέχρι το 2030
Επόμενο άρθροΤο Jeep Avenger στον πρώτο του Μαραθώνιο