Dr. Stephan Wöllenstein at the New Brand Design presentation in Guangzhou, China.

Η Volkswagen ενισχύει την παρουσία της μάρκας στην Κίνα: οδικός χάρτης MEB, νέα μοντέλα και νέος σχεδιασμός μάρκας. Η καμπάνια προώθησης μοντέλων Volkswagen πρόκειται να συνεχιστεί με το SUV TACQUA και το MPV Viloran – αμφότερα εξοπλισμένα με κινητήρες εσωτερικής καύσης υψηλής απόδοσης. 

Η Volkswagen κλιμακώνει την καμπάνια ηλεκτροκίνησής της στην Κίνα. Του χρόνου, περίπου 300.000 ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα παραδοθούν σε πελάτες στη χώρα αυτή. Το πλήθος τους θα φθάσει περίπου το ένα εκατομμύριο μέχρι το 2025. Μέχρι το 2023, η Volkswagen θα προσφέρει 10 μοντέλα βασισμένα στο σπονδυλωτό σύστημα ηλεκτροκίνησης MEB στην κινεζική αγορά. Στο Guangzhou, το δοκιμαστικό SUV ID.Next, που ήδη παρουσιάσθηκε στην έκθεση IAA 2019, έδωσε μια γεύση του πρώτου μοντέλου της οικογένειας ID. για την Κίνα. Η παραγωγή αυτού του μοντέλου θα ξεκινήσει στα τέλη του 2020. Το ID.3 θα παραχθεί στη συνέχεια από τη SAIC Volkswagen στο νέο εργοστάσιο στο Anting. Με αυτό τον τρόπο, η Volkswagen καθιστά επίσης σαφή τον εταιρικό της στόχο στην Κίνα: η μάρκα ακολουθεί την πορεία της προς την κινητικότητα με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Ο Δρ. Stephan Wöllenstein, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen και CEO των Volkswagen Group China και Volkswagen Passenger Cars της Κίνας, δήλωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του New Brand Design στο Guangzhou: “Έχουμε δώσει στο εμπορικό μας σήμα μια νέα εικόνα, νέα πνοή, έναν νέο εταιρικό στόχο που εστιάζει πλήρως στην εξάλειψη του άνθρακα και σε νέα αυτοκίνητα. Η Volkswagen θα συνεχίσει να φέρνει στην αγορά συναρπαστικά μοντέλα – συμπεριλαμβανομένων αυτοκινήτων με κινητήρες καύσης υψηλής απόδοσης. Ωστόσο, τα ID.Next και ID.3 αποδεικνύουν πως πορευόμαστε προς την κινητικότητα με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα με ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας.

Concept car ID. Next

Προκειμένου να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι στόχοι, η Volkswagen θα λανσάρει 10 ηλεκτροκίνητες εκδόσεις – plug-in υβριδικά και ηλεκτροκίνητα οχήματα – των υφιστάμενων μοντέλων στην κινεζική αγορά μέχρι την παραγωγή του πρώτου ID στην Κίνα στα τέλη του 2020.

Concept car SUV TACQUA

Η καμπάνια προώθησης μοντέλων Volkswagen περιλαμβάνει επίσης κινητήρες εσωτερικής καύσης υψηλής απόδοσης. Από τις αρχές του 2018, η Volkswagen παρουσίασε συνολικά 14 νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων πέντε νέων SUV στην Κίνα. Στο Guangzhou, η μάρκα παρουσίασε το συμπαγές SUV TACQUA, το οποίο πρόκειται να παραχθεί από την FAW Volkswagen. Ένα νέο μοντέλο στο χαρτοφυλάκιο της SAIC Volkswagen είναι το μεγάλο MPV Viloran.

 

Προηγούμενο άρθροΔυναμικά η Hyundai στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ Anytime 2019
Επόμενο άρθροΤο Opel Vivaro-e έρχεται το 2020