Τα ηλεκτρικά οχήματα μπορεί να είναι ικανά να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις με μία φόρτιση, αλλά η υποδομή φόρτισης παραμένει ζωτικής σημασίας. Σε ορισμένα σημεία μπορεί να μην είναι εφικτή η εγκατάσταση σταθμού φόρτισης, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί σταθμός φόρτισης μόνον σε ορισμένες στιγμές. Γι ‘αυτό η Volkswagen αποκάλυψε την πρώτη power bank για τα ηλεκτρικά οχήματα, δηλαδή έναν κινητό σταθμό ταχείας φόρτισης!

Ο κινητός σταθμός φόρτισης μπορεί να εγκατασταθεί με ευελιξία και ανεξάρτητα από το τροφοδοτικό οπουδήποτε απαιτείται: για παράδειγμα, σε δημόσιους χώρους στάθμευσης στην πόλη, σε εγκαταστάσεις μιας εταιρείας ή ως προσωρινό σημείο φόρτισης σε εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας. Ο κινητός σταθμός φόρτισης λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή μιας power bank – η οποία είναι γνωστή σε πολλούς ανθρώπους με smartphones – αλλά για ηλεκτρικά οχήματα.

Ο κινητός σταθμός φόρτισης της Volkswagen έχει δυνατότητα 360kW (αρκετή έως και για 15 ηλεκτρικά οχήματα) και διαθέτει μια τεχνολογία ταχείας φόρτισης που η VW ισχυρίζεται πως μπορεί να φορτίσει ένα όχημα σε μόλις 17 λεπτά.

Εάν το ενεργειακό περιεχόμενο της ενσωματωμένης συστοιχίας μπαταριών πέσει κάτω από 20%, ο εξαντλημένος σταθμός φόρτισης μπορεί να αντικατασταθεί με έναν φορτισμένο. Εναλλακτικά, μπορεί να συνδεθεί μόνιμα με το ηλεκτρικό δίκτυο, έτσι ώστε να μπορεί να επαναφορτίζεται συνεχώς. Σε συνδυασμό με μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, ο σταθμός φόρτισης επιτρέπει την προσωρινή αποθήκευση αειφόρου ενέργειας.

Οι πρώτοι σταθμοί ταχείας φόρτισης θα εγκατασταθούν το πρώτο εξάμηνο του 2019, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος στην έδρα της Volkswagen, το Wolfsburg. Η εγκατάσταση σε άλλες πόλεις θα ακολουθήσει το 2020.

Φωτογραφία: Volkswagen

Προηγούμενο άρθροΗ Hyundai Motor Partners συνεργάζεται με την Top Flight
Επόμενο άρθροΟ Frédéric Leurent επικεφαλής της CarsOnTheWeb Γαλλίας